“AKP, arka bahçe yaratmaya çalışmaktadır”

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

413
Türkiye genelinde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 4+4+4 eğitim sistemine tepki göstererek; “4-4-4 sisteminin yeterince tartışılmadan, araştırılmadan, altyapısı oluşturulmadan ben yaptım oldu mantığı ile eğitim-öğretim hayatımızın içine enjekte edildiği, okullarda derslik, araç ve gereç eksikliklerinin yoğun bir şekilde yaşandığı bir dönemde eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz. Tarihimizde birçok kez yaşanmasına karşın hiçbir döneminde bueğitim-öğretim yılına başlarken yaşadığımız sıkıntılı bir süreç yaşanmamıştır. Bu sıkıntılı süreçte elbetteki aşılacaktır. Bugün Ülkemizin yönetiminden sorumlu olan AKP her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim alanını da ideolojik çıkarlarına alet etmenin gayreti içerisinde, arka bahçe yaratmaya çalışmaktadır. Bu numaraları da bundan önceki ideolojik yapılanmalarında olduğu gibi Cumhuriyetimizin yetiştirdiği Aydın kuşaklar tarafından bertaraf edilecektir. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.
 
Yoktan var ettiğimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi Öğrencilerimizi fikren, ilmen ve bedenen üstün meziyette olacak şekilde yetiştiren Öğretmenlerimiz vardır. Ne mutlu ki Cumhuriyet Değerleri ile yetişmiş yılmaz bekçilerimiz vardır. Tarihin her safhasında olduğu gibi topraklarımız üzerinde gözü, çıkarları ve beklentileri olan emperyalistler, hiçbir fırsatı kaçırmadan, bugün içerideki işbirlikçilerini de devreye sokarak emellerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bir taraftan taşeron olarak kullandıkları terör örgütlerini harekete geçirerek kardeşi kardeşe düşürmenin, diğer taraftan sınır komşularımızla aramızı açarak savaş çıkarmanın gayreti içerisine girmişlerdir. Ülkemizi bu süreçten kurtarıp düzlüğe çıkarmada her duyarlı yurttaşa olduğu gibi öğretmenlerimize daha büyük görevler düşmektedir. Yüce Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde etmemiştir” diyerek öğretmenlerimize çok büyük sorumluluk yüklemiştir” dedi.
 
“İktidarlar ve onların ideolojik beklentileri gelip geçicidir”
Sarıbaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kalıcı olan Ulusumuz ve Ulusumuzun değerleridir. Şimdi sizlere uydurma öyküler ve boş düşüncelerden oluşan, küçük beyinleri yıkamanız doğrultusunda oluşturulan müfredatları uygulamanız emredilecek. Sizler bu uydurma ve boş düşünceler yerine, ilmi, fenni ve gerçekleri taze beyinlere sokma sorumluluğunu taşımaktasınız. Yüce Atatürk’ün de dediği gibi her fırsattan istifade ederek halka koşun, halkla beraber olun ve halkın, öğretmenlerin çocuklara yalnız alfabeyi okutan bir varlıktan ibaret olmadığını ispat edin. Sizlerin başarısı geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin başarısı olacaktır. Sayın Veliler; bu sancılı ve sıkıntılı sürecin de üstesinden öğretmenlerimizle el ele vererek geleceğiz. Çocuklarımıza sahip çıkalım, onlara güvenelim. Bir eğitim-öğretimin daha başındayız. Ülkemizin belini kıran terör belası başta olmak üzere, ekonomik kalkınmamızı gerçekleştirerek medeni ülkeler seviyesine çıkmanın yolu buradan geçmektedir. Bunu da hep birlikte başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerimle okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize öncelikle sağlık ve mutluluk dilerken, başarılı ve verimli bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini bekliyor, en içten duygularımla selamlarımı sunuyorum.”
Paylaş