“AKP, adeta ülkemizi parçalama sürecine getirmiştir...”

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, geçtiğimiz hafta sonu Yenice ilçesinde bazı temaslarda bulundu.

844
Seçim bölgesindeki gezi, inceleme ve ziyaretlerine Yenice ilçesi ve köyleri ile devam eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Cumhuriyet Halk Partisi Yenice İlçe Başkanlığı`nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Mehmet Gerçek ve yöneticiler olmak üzere, CHP Yenice Belediye Başkan Adayı Turhan Beyazıt ve partililer tarafından karşılanan Sarıbaş, ülkenin hem siyasi hem de iktisadi açıdan bir darboğazdan geçtiğini söyledi. Ülkenin aydınları başta olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine çok büyük görev düştüğünü ifade eden Sarıbaş; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak da en büyük görev bize düşüyor” dedi. Sarıbaş; “Türkiye Cumhuriyeti’ni kurucusu olan partimize gen iş düşmüştür, ülke iç ve dış güçler tarafından kuşatılmış, ülkeyi yönetenler ise adeta son Osmanlı padişahının göstermiş olduğu tavır içerisinde, tahtıma dokunmayın da ne yaparsanız yapın anlayışında. Ülkemizin son 11 yılından sorumlu olan AKP, adeta ülkemizi parçalama sürecine getirmiştir. Yolsuzluk had safhaya çıkmış, bakanlara, çocuklarına kadar sıçramıştır. Yıllardır dile getirdiğimiz, iktidar tarafından yargının siyasallaştırılması, yargıyı bölerek atışma ortamına itmiş, güçlünün adaletine dönüşmüş, adalette güven kalmamıştır. Devlet kurumları şeriatçı örgütlerin, Cumhuriyet düşmanlarının kuşatması altında, `Cumhuriyeti yıkacağız da, yıkıldıktan sonra kim hakim olacak` bunun savaşı içerisine girmiştir” şeklinde konuştu.
 
 
Sarıbaş`tan adaya destek
Yerel seçimlere de değinen Sarıbaş; “30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler, ülkemiz ve partimiz açısından hayati öneme sahiptir. Bu mücadele var olup olmama, hayatta kalıp kalmama mücadelesidir” dedi. CHP İlçe Örgüt Yönetici ve üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Sarıbaş; Belediye Başkan Adayı Turhan Beyazıt’ın 30 Mart 2014’te Yenice’de Belediye Başkanı olarak seçilip görev yapacağına inancının tam olduğunu, bölgenin milletvekili olarak da, bu çalışmaların her zaman içinde olacağını ve destek vereceğini dile getirdi.
 
“CHP`yi destekleyin, karanlık güçlerden hesap soralım”
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Yenice ilçesinin cadde ve sokaklarında gezerek vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Halkın sorunlarını dinleyen Sarıbaş, ülkenin gidişatı hakkında da bilgiler verdi. Esnafları da ziyaret eden Sarıbaş, kahvehanelerde halka hitaben konuşmalar yaptı. Sarıbaş, Kalkınma, Hamdibey, Akçakoyun ve Pazarköy Beldeleri ile Arıovacık, Karaaydın ve Kayatepe Köylerini de ziyaret etti. Ziyaretlerde Sarıbaş; “11 yıldan beri ülkemizin yönetiminde söz ve karar sahibi olan AKP, iktidarda kalabilmek için bu işbirlikçi, Cumhuriyet düşmanlarına her türlü olanak ve müsamahayı göstermiş, devletin kilit noktalarına gelmelerine olanak sağlamış, göz yummuştur. Bugünkü savaşımız ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşından daha zor olacaktır. Ülkesini seven yurtseverler olarak, bunun bilincindeyiz. Bu bilinçle, herkes üzerine düşeni yapacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak daha fazlasını yapma sorumluluğumuz vardır. Çünkü bu Cumhuriyeti biz kurduk, Bunu düşmandan ve yerli işbirlikçilerinde korumak boynumuzun borcudur. 30 Mart 2014`te yapılacak yerel seçimler bu anlamda çok önemlidir. Cumhuriyet Halk Partisi`ni ve adaylarını destekleyin. Destekleyin ki, bu uğursuzlardan, hukuksuzluklardan, yolsuzluklardan ve ülkeyi kardeş kavgasına iterek, bölmek isteyen bu karanlık güçlerden hesap soralım” dedi.
Paylaş