havadurum

“Ajansın reklamını yaptırmayacağız”

Vali Güngör Azim Tuna, basın mensuplarıyla bir araya gelerek GMKA ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çanakkale olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ve bundan sonra ajansın reklamını yaptırmayacaklarını belirten Vali Tuna; “Ajansı çok fazla devreye sokmadan biz kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Ajansın reklamını yaptırmayacağız. Ancak rekabet içerisine girmemeliyiz. Çünkü bunun kimseye faydası olmaz” dedi.

645
Tarihi proje GMKA’dan geçmedi
İntepe’nin altında tarihi bir özelliğe sahip olan üç çamlar mevkiindeki bataryalar için hazırlanan proje GMKA tarafından desteklenmedi. Bir gazetecinin üç çamlar mevkiinde bulunan bataryalar ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Vali Tuna; “Orada ciddi bir çalışma yapılması lazım. Aslında orası için bir proje hazırlanmıştı. Ancak bu proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan geçmedi. Ama burasını önemsiyoruz. Bu konuyu da çözmek istiyorum” dedi.
 
 
Çanakkale Valiliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Güngör Azim Tuna, kentte düzenlenen tarım ve turizm zirvesi başta olmak üzere ABD gezisi ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. Çanakkale Valiliği olarak kentin gelişiminde lokomatif sayılan tarım ve turizm alanında sektörün tüm temsilcileriyle buluşmayı önem verdiklerini belirten Vali Tuna; “Bu anlamda sektörün doğrudan ve dolaylı tüm temsilcilerini bir araya getirdiğimiz Tarım ve Turizm Zirvelerine ev sahipliği yaptık.  Bunlar sadece o gün başlayıp biten zirveler değillerdir. Daha sonra uzman kadrolar tarafından değerlendirmeler yapılarak bu değerlendirmeler raporlara dönüştürülecektir. Bu zirveler kentin dinamiklerinin görüşlerinin alındığı ve hedeflerin belirlendiği zirvelerdir” dedi.
 
“ABD gezisi verimli geçti”
ABD gezisinin verimli geçtiğini ifade eden Vali Tuna; “Temel gidiş sebebimiz kongreye katılmaktı. Çok önemli işlere imza atan bir derneğimiz var. Eğitim Araştırmaları Derneği bu derneğimizin faaliyetlerini destekliyoruz.  Amerika ziyaretimizde ağırlıklı olarak Türk Diplomatlarımızla görüştük. Orada tanıtımlarımız olacak deskler kurulacak.  ABD`de 300-400 bin civarında Türk vatandaşımız var. Bu önemli bir oran onlarla bağlantı kurup tanıtımlarımızın çok iyi bir şekilde yapılmasını sağlayabiliriz” diye konuştu.
 
“Öğretmenevi bahçesi vatandaşın kullanımına açık kalacak”
Kamuoyunun gündeminde yer alan öğretmenevi bahçesinin vatandaşların kullanımına açık kalacağını ifade eden Vali Tuna; “Öğretmenevinin bahçesi herkesin kullanımına açık olarak devam edecek. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. İnsanlar oradan istifade ediyorlar. Otelcilik hizmetini belki sürdüremeyebiliriz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü oraya geçirmek gibi bir niyetimiz var. Orası öğretmenevi olarak bile görünmüyormuş. Bunu yeni fark ettik. Geçmişte bunun tahsisi başka bir şekilde yapılmış. Yani burası İmam Hatip Lisesi pansiyonu olarak görünüyordu. Ama fiilen öğretmenevi olarak kullanıyordu” dedi.
 
Tarihi proje GMKA’dan geçmedi
İntepe’nin altında tarihi bir özelliğe sahip olan üç çamlar mevkiindeki bataryalar için hazırlanan proje GMKA tarafından desteklenmedi. Bir gazetecinin üç çamlar mevkiinde bulunan bataryalar ile ilgili sorduğu soruya cevap veren Vali Tuna; “Orada ciddi bir çalışma yapılması lazım. Aslında orası için bir proje hazırlanmıştı. Ancak bu proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan geçmedi. Ama burasını önemsiyoruz. Bu konuyu da çözmek istiyorum” şeklinde konuştu. 
 
“Ajansın reklamını yaptırmayacağız”
Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile ilgili gündemde yer alan haberlere de değinen Vali Tuna; Çanakkale olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ve bundan sonra ajansın reklamını yaptırmayacaklarını ifade ederek şu şekilde konuştu: “Ajansın imkanları kısıtlı. Bize sağlanan kaynakta önemli miktarda değil. Ajansın merkezinin Balıkesir olması onlar için bir avantaj gibi. Ancak Çanakkale ajanstan Balıkesir’e göre daha az yararlanıyor diye bir şey yok. Çünkü, üretilen projelere göre bu zaman zaman değişebiliyor. Fuarlardan Balıkesir daha çok yararlanmış olabilir. Bazı fuarlar için Çanakkale olarak daha ağır davranmış olabiliriz. Ancak bunun tabi ajans genel sekreteri tarafından dile getirilmesi doğru değil. Biz gereken itirazı yapıyoruz. Ama onlar tabi ki bizim emrimizde çalışan personelimiz. Onlardan önemli katkılar bekliyoruz. Bundan sonra fuarlara katılım konusunda erken davranıyoruz. Ajansı çok fazla devreye sokmadan biz kendi işimizi kendimiz göreceğiz. Yani burada bize iş düşüyor. Bunu kabul etmek lazım. Ajansın vereceği azami katkı nedir? Bunu alacağız sonuna kadar. Ajansın reklamını yaptırmayacağız. Ajans ne için var? Balıkesir ve Çanakkale için var. Çanakkale olarak biz kendi reklamımızı yapacağız. Bundan sonra bu konuda biz üzerimize düşeni öncelikle yapmamız lazım. Bunu yapmadığımız zaman Balıkesir daha ön planda görünüyor. Ancak rekabet içerisine girmemeliyiz. Çünkü bunun kimseye faydası olmaz.”
 
Vali Tuna’dan kandil mesajı
 Vali Güngör Azim Tuna, Regaib Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Tuna mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kandiller İnsanların kalplerin birbirlerine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, birlik, beraberlik kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.  “İslam dininde mübarek sayılan Üç Aylar’ın müjdecisi olan Regaib Kandili’nin de bu anlamda, toplumun hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum. İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum.”
Paylaş