“Adaylık iddiaları gerçek dışıdır”

ÇTSO Başkanı Bülend Engin, AKP`den belediye başkanlığı için aday olacağı ile ilgili gazetelerde yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

689
Çanakkale’ye hizmet etmekten onur duyduğunu belirten ÇTSO Başkanı Bülend Engin; “Ülkemizin en kıymetli şehirlerinden olan, ‘Toprağın vatan olduğu’ Çanakkale’mize hizmet etmekten şeref duyuyorum. Gerek İÇDAŞ Biga tesislerinde üretim yaptığımız ilk günden bu yana geçen süreçte ve gerekse Çanakkalelinin teveccühü ile ÇTSO Başkanlığı konumunda Çanakkale’ye hizmetimi büyük bir onurla sürdürüyorum. Hem İÇDAŞ’daki hem de ÇTSO’daki görevimi yürütürken şeffaflığı  ve kamuoyunu bilgilendirmeyi önemsiyorum. Merak edilen konularda bilgi alamayan kamuoyunun kulaktan dolma ifadelere ya da dedikodulara itibar ederek, bunları gerçekmiş gibi algılayacağı endişesiyle; Çanakkale’mizin güzide basın mensupları ile sık sık bir araya geliyor, dilimizin döndüğünce çalışmalarımızı anlatıyor ya da farklı gündemler hakkında iletişim içinde oluyorum” dedi.
 
Adaylık iddialarını yalanladı
AKP`den belediye başkanlığı için aday olacağı ile ilgili iddiaları yalanlayan Engin; “Son günlerde Çanakkale ve ilçelerindeki bazı gazete ve internet sitelerinde, hakkımda belediye başkan adayı olacağımı iddia eden haberler ve yorumlar sıklıkla yayınlanmaya başladı. AK Parti’nin Çanakkale Belediye başkanı adayı olacağıma dair iddialarla dolu bu haber ve yorumlar benim herhangi bir beyanatıma dayanmamaktadır. Dolayısıyla gerçek dışıdır” diye konuştu.
 
“Bir adım öne çıkarak göreve koştuk”
“Ülkemizin gurur abidesi olan sanayi kuruluşumuz İÇDAŞ, 5 bin doğrudan, 5 bin de iş alanı sağlanan çalışanlarla toplam 10 bin kişilik bir ailedir” diyen Engin; “Bu durum, ailenin fertlerinin geçimlerini üstlendiği ortalama 4 kişilik aile bireylerini de eklediğimizde yaklaşık 40 bin kişi ile hayatı paylaşır olduğumuz anlamını taşımaktadır. Çanakkale’ye geldiğimiz günden beri bu kutsal vatan topraklarına ve bu güzel insanlara nasıl hizmet verebiliriz, diye düşündüm. Hep bu hedefe yönelik olarak çalıştım. İlimizde en üst resmi makamdan tutun, küçük çocuklarımıza kadar her kesimle iletişim halinde oldum. Onlara hep Çanakkale’mize yapmak istediğimiz güzel ve faydalı işleri anlattık ve hizmet ettik. Çanakkale’mizin bize ihtiyaç duyduğu her alanda bir adım öne çıkarak göreve koştuk. Ancak bu süreçte daima sizleri bilgilendirdik, paylaştık. Çanakkale Belediye Başkanlığı da bu şehre hizmet etmek için şüphesiz ki değerli ve yüce makamlardan biridir. Çanakkale için hizmet etme aşkıyla yanıyorsanız, bir makam da gerekli değildir. Bu topraklara şehit düşen atalarımızın tek isteği vardı “vatan”… Biz onların torunlarıyız ve bu topraklar atalarımızın mübarek kanları ile sulandı. Bizim de tek isteğimiz var “Bu vatana, bu topraklara hizmet etmek” … Bunun dışında bir makam ya da gelecek beklentimiz asla olmadı olamaz. Ancak bazı görevler vardır ki; gerçekten o işe kabiliyetli insanlara verilmelidir. Çanakkale’miz, her alanda işinin ehli insanlar tarafından idare edilmeli ve hızla ülke geleceğinde layık olduğu yere ulaşmalıdır” şeklinde konuştu.
 
“Şahsıma bu görevle ilgili teklif olmadı”
Onur verici bir makam olan Belediye Başkanlığı için kendisine ne doğrudan ne de dolaylı bir teklif olmadığına dikkat çeken Engin şu şekilde konuştu: “Ben Çanakkale’ye ülkemin gurur duyduğu İÇDAŞ’la geldim. İÇDAŞ’taki 40 bin kişilik ailemle bu topraklara hizmet etmekten onur duyuyorum. Bütün bu sözlerle birlikte AK Parti’den Çanakkale Belediye Başkanı adayı olacağıma dair ortaya atılan iddialarla ilgili şunları belirmek isterim; Belediye Başkanlığı makamı şüphesiz şahsım adına onur verici bir makamdır. Ancak şahsıma bu görevle ilgili ne doğrudan ne de dolaylı bir teklif olmadı. Bu değerli vazife için hiçbir şekilde adaylığım; ne tarafımdan ne de AK Parti’nin değerli temsilcileri tarafından dile getirilmemiş, görüşülmemiştir. AK Parti’nin Çanakkale Belediye Başkan adayı olacağıma dair benim de herhangi bir beyanım olmamıştır. Bana dost sohbetlerinde sorulmuş olduğunda dahi bu yüce görevle ilgili olarak “Evet böyle bir niyetim var” dahi demedim. Sizlere daima açık ve şeffaf oldum. Bu anlayışımı daima koruyacağım. Çanakkale’mizin değerli medya mensupları, yukarıdaki ifademi değerlendirmenizi bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.”
Paylaş