“Adaletin kara günü”

CHP Genel Merkezinin talimatı doğrultusunda, tüm Türkiye`de olduğu gibi eş zamanlı olarak Adliye önüne giden CHP`liler, üzerinde “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı. Uzun süre Çanakkale Adliyesi önünde kalan çelenk, adliyede işi olan vatandaşların da dikkatini çekti. Protesto eylemine, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ilçe ve belde belediye başkanları da katıldı.

627
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi, 17 ve 25 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleşen, “tarihin en büyük yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonu” olarak lanse edilen sürecin peşini bırakmıyor. Verilen “Takipsizlik” kararının ardından Türkiye genelinde eylemler başlatan CHP, dün eş zamanlı bir eylem organize etti. CHP Çanakkale İl örgütü organizasyonu ile Tarla Sokak üzerinde bulunan parti binasının önünde bir araya gelen CHP`liler Demircioğlu Caddesi önünden, Kilitbahir eski Motor İskelesi ve AKP İl binasının önünden geçerek Çanakkale Adliyesi`ne yürüdü. Yürüyüşe CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatıldığı iddiası ile eylem süreci başlatan CHP, protestosunu Çanakkale Adliyesi’ne kadar, siyah bir çelenk arkasında yürüyerek sürdürdü. Üzerinde, “Adaletin Kara Günü” yazılı siyah çelenkle yürüyüş yapan CHP`liler, Çanakkale Adliyesi merdivenlerine siyah çelenk koyarak, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili takipsizlik kararını protesto etti.
 
 
“Bu durum ülkemizin geleceği için çok önemlidir”
Çanakkale Adliyesi`nin önüne çelenk bırakma işleminin ardından açıklamada bulunan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, “17-25 Aralık soruşturmalarının üstünü örtmek, Türkiye’de bütün yurttaşlarımızın vicdanını sızlatmaktadır. Bir insanın yaşamasında toprak, su ve hava ne kadar elzemse toplumların gelişmesi ve ilerlemesi için demokrasi ve adalet de o kadar elzemdir. Bir çocuğun bir tepsi baklava çalarak yıllarca hapis cezası yattığı bir ülkede, kutucukların içi dolu paralarla saçıldığı, evlerde çelik kasaların açılıp içlerinin dolu olduğu, hatta odalara saçıldığı bütün kamuoyunun gözü önüne serilmişken bunu örtbas etmek, ülkemizin geleceği için çok tehlikelidir. Bizler şimdiden adaletin herkes için lazım olduğunu, adalet olmazsa hiçbirimizin güvenle yaşamayacağını özellikle belirtiyoruz” dedi.
 
 
“Hırsızları aklama günü”
Karagöz`ün ardından açıklamada bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise, “Hırsızların haklı, hırsızları yakalayanların güçsüz olduğu, haksız olduğu bir Türkiye. İşte bunun adı, Yeni Türkiye. Ethem Sarısülük’ü vuran polis 7 yılla yargılanıyor. O katil polisin peruğunu çeken anne 10 yılla yargılanıyor. İşte adaletin olmadığı Yeni Türkiye bu. Bugün gördük ki bu hırsızlığı, yolsuzluğu yapanlar şu anda Türkiye’nin en tepesinde ama bunu ortaya çıkaranlar hapislerde. İşte onun için bunun adı Yeni Türkiye. Sayın Genel Başkanımızın bir çağrısı var, onu ben de size iletmek istiyorum. 17-25 Aralık tarihleri `Hırsızları aklama günü` olsun, o da AKP parti binasında kutlansın” dedi. Alkışlarla protestolarını sürdüren CHP`liler, daha sonra dağıldılar. Çanakkale Adliyesi önünde uzun süre bekleyen çelenk, adliye girip-çıkan Çanakkalelilerin de ilgisini çekti.
 
 
Paylaş