havadurum

“5 Haziran`da uyarı grevindeyiz”

İşçi ve emekçi sınıfının kazanılmış hakları için mücadele eden Eğitim-Sen, yurt genelinde uyarı grevine gidiyor. Eğitim-Sen üyeleri, başta iş güvencesi olmak üzere kazanılmış hakları ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara karşı; “Herkese güvenceli istihdam ve ücret güvencesi” talebiyle 05 Haziran 2013 Çarşamba günü AKP hükümetine karşı bir günlük uyarı grevi yapacak.
Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan greve vatandaşların da destek vermesi için çağrıda bulunan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Hükümeti toplu sözleşme süreci öncesinde uyarmak için 5 Haziran`da KESK ve bağlı sendikalar ve bu kapsamda da Eğitim-Sen olarak iş üretmemekten gelen gücümüzü kullanıyoruz” dedi.

686
Eğitim-Sen üyeleri, başta iş güvencesi olmak üzere kazanılmış hakları ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara karşı; “Herkese güvenceli istihdam ve ücret güvencesi” talebiyle 05 Haziran 2013 Çarşamba günü AKP hükümetine karşı bir günlük uyarı grevi yapacak. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan greve vatandaşların da destek vermesi için çağrıda bulunan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Hükümetin esas gündemi olan emekçilerin gündemini saptırmak için değişik konuları gündeme getirerek saptırdığı konuları unutturmamak ve emekçi ile halkın gerçek gündemini hatırlatmak için uyarı grevine gidiyoruz. Emekçilere yapılan temel saldırılardan birisi olan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`na saldırarak iş güvencemizin elimizden alınmasını önlemek için diğer taraftan dindar ve kindar nesiller yetiştirme çabasıyla girdikleri süreçte 4+4+4 ile ilgili gelişen olumsuzlukları önlemek için yani hükümeti toplu sözleşme süreci öncesinde uyarmak için 5 Haziran`da KESK ve bağlı sendikalar ve bu kapsamda da Eğitim-Sen olarak iş üretmemekten gelen gücümüzü kullanıyoruz. Egemenleri ve egemenleri temsil eden hükümeti bu konuda uyarmak istiyoruz. 5 Haziran tarihindeki grevimizin temel nedeni budur. Bütün Çanakkale halkının da bu konuda desteğini bekliyoruz” dedi.
Paylaş