“30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun”

CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ve Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutladı.

1150
CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladılar. Mesajına “Emperyalist güçler; Afganistan’ı işgalle başlayıp Irak ve ardından Arap Baharı ile sözde demokrasi getireceğiz safsatası ile Libya, Tunus ve Mısır’da kardeşi kardeşe düşürüp, Suriye’yi iç savaşa sürükleyip milyonlarca masum insanın kanına girdikten sonra, İsrail’in dünyanın gözleri önünde Filistin’de soykırıma girişmesine seyirci kalmıştır” diyerek başlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Hemen yanı başımızda bu gelişmeler yaşanırken, emperyalist güçlerinin masa başında pay edip işgal ettiği vatan topraklarımız üzerinde Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelesi vermiş bir ulus olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıldönümü kutlamalarına giriyoruz. Vatan topraklarının paylaşılarak işgal edildiği süreçte, ülkenin yönetiminden sorumlu padişahın vurdumduymazlığı karşısında, Mustafa Kemal ve Arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayıp, Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerini toplayıp, arkalarına Türk Ulusunu da alarak 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açarak, Kurtuluş Savaşı’nın merkezini Ankara yaptılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi yaptığı ilk toplantılarında, ülkenin içinde bulunduğu durumu ve kurtuluş çarelerini aradı. “Misak-ı Milli Sınırları içinde vatan bir bütündür ve parçalanamaz” görüşünden hareketle, emperyalist güçlerle savaş kararı alındı. Oluşturulan düzenli ordu ile ilk başarı Doğu’da Ermeni çetelerine karşı kazanıldı. Daha sonra Batı Cephesinde Yunanlılara karşı I. Ve II. İnönü zaferleri, ardından 23 Ağustos–12 Eylül 1921 tarihleri arasında Sakarya Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve nihayet 9 Eylül 1922 düşman kuvvetlerinin İzmir’de denize dökülmesi ile büyük zafere ulaşıldı. İşte her yıl büyük bir onur ve gururla kutladığımız “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü” nün bu yıl 92’ncisi kutluyoruz. Emperyalist güçlerin çıkarları uğruna kardeşin kardeşe düşürüldüğü günümüzde, Bizlere bu büyük onun ve gururu kazandıran ve yaşatan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin nice isimsiz kahramanlarını bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyor, Türk Ulusunun Silahlı Kuvvetler Günü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesile ile tüm hemşerilerimi selamlıyor, sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Soydan; “Kimse, Türkiye`yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “30 Ağustos Zaferi, Atatürk`ün, yaşam hakkını onuruyla elde eden Ulusumuzun ve O`nun gözbebeği, geçmişi parlak zaferlerle dolu Ordumuzun el ele vererek yazdığı destandır. 30 Ağustos Zaferi, Atatürk`ün çevresinde kenetlenen Ulusumuzun ve Ordumuzun yurt sevgisinin, özverisinin, kurtuluş inancının, haksızlığa boyun eğmeyen soylu kişilik özelliğinin ve bağımsızlık ülküsünün yansımasıdır. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan zafer ile yurdumuzu parçalamak isteyenlere en ağır darbe indirilmiş, bağımsız yaşama kararlılığımız dünyaya güçlü biçimde duyurulmuştur. Bayrağımızı gönderden indirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceği gözler önüne serilmiş, uğrunda binlerce şehit verilen atalarımızın emanetine sahip çıkılmıştır. Ulu Önderimizin üstün askeri dehası, liderlik ve komutanlık yeteneği, Türk Ulusu`nun ve kahraman ordusunun büyük özverisi, Büyük Taarruz sonucunda tarihin ender kaydettiği bir zaferin kazanılmasını sağlamıştır. 30 Ağustos zaferi, bağımsızlığına saygı duyulan çağdaş bir Devlet`e sahip olmamızın yolunu açmış, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında aydınlık yarınlara ulaşılmasını olanaklı kılmıştır. Türkiye`nin çağdaş dünyayla bütünleşme kararlılığının göstergesi olan bu yapı toplumsal barışın ve huzurun kaynağı olmuş, ülkemizi her alanda güçlü kılmış, dünyada saygınlık kazandırmıştır. 12 yıldır AKP yönetiminin uygulamaya koyduğu tüm olumsuzluklara rağmen, Türk Ulusu, Atatürk ilke ve devrimlerden güç alarak ilerleme çabalarını sürdürecek, değiştirilemez nitelikleri ve kazanımlarıyla Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet`i kuran ruhu yaşatacak, O`nun işaret ettiği hedeflere mutlaka ulaşacaktır. Ulusumuzun Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığı ve çağdaş yaşam kararlılığı, aydınlanma yolunda bizim en büyük gücümüzdür. Kimse bu gücün önüne geçemeyecek, Türkiye`yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetin kurucusu üstün devlet adamı Atatürk`ü, silâh arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum” diye konuştu.
 
Özacar`ın mesajı
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 30 Ağustos`un Türk milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak bir zafer, yeni ve aydınlık bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi’nin, tam bağımsız, ulusal egemenliğe dayanan, lâik ve demokratik yeni Türk Devleti`nin kurulmasının yolunu açtığını vurgulayan Özacar; “30 Ağustos, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının üstün savaş planı ile tarihin yeniden yazıldığı, Türk Ulusu için umutsuzluğun sona erdiği bir zaferdir. Bu zafer, Atatürk`ün çevresinde kenetlenen ulusumuzun ve ordumuzun yurt sevgisinin, özverisinin, kurtuluş inancının, bir ürünüdür. Ulusumuz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışı içerisinde sonsuza kadar var olacağını bu zaferle tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. 30 Ağustos Zaferi’nin yıldönümünde; çağdaş ve onurlu ülkenin sahiplenicileri olarak, özgür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük komutan ve devlet adamı Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm yurttaşlarımızın Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum" dedi.
Paylaş