“2015 seçimleri AKP’nin sonu olacak”

2015 seçimleri için CHP`den milletvekili aday adayı olan Avukat Muharrem Erkek, örgüt ziyaretlerini sürdürüyor. Gittiği yerlerde partililerle ve halkla bir araya gelerek, sorunlarını dinleyen, talep ve önerilerini alan Erkek, önceki gün Biga`da yoğun bir katılımın sağlandığı partililere seslendi. AKP iktidarının, demokrasi ve özgürlükleri katlettiğini ifade eden Erkek, “göreceksiniz, önümüzdeki dönemde AKP de olmayacak, veya çok küçülmüş olarak kalacak. İktidar kaybolduğu anda, herkes dağılır. Ama bizim siyasetimizin temel felsefesi, ilkelerimiz ve değerlerimiz bizi ayakta tutmaktadır. Ben önümüzdeki süreçte de CHP`nin iktidar olacağına, yürekten inanıyorum” dedi.

953
 
 
CHP milletvekili aday adaylarından Avukat Muharrem Erkek, ekibi ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. İlçe, belde ve köy ziyaretleri yapan Erkek, hem partililer ile bir araya gelip, çalışmaları ile ilgili bilgiler veriyor hem de milletvekilliği sürecinde yapacağı çalışmalarını anlatıyor. Önceki gün Biga`ya giden Erkek, burada Biga ilçe örgütünün büyük bir başarıya imza atarak iki dönemlik AKP iktidarına son verilmesinin parti için büyük moral olduğunu dile getirdi. Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve birçok partilinin katıldığı toplantıda konuşan Erkek, “Son yerel seçimlerde Biga ilçe örgütü olarak büyük bir başarıya imza atıldı. Umarım İsmail Başkanımız da değerli başkanımız Şükrü Kemerli gibi uzun yıllar CHP`nin ve sosyal demokrasinin bayrağını Biga`da taşıyacaktır. Biga`da kazanılan seçim, yalnızca Biga açısından değil, Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü tarafından büyük bir gurur kaynağı ve moral oldu. Şimdi 2015`e daha güçlü hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
“AKP gerçekleri çarpıtıyor”
“Biliyorsunuz AKP, `17`nci büyük ekonomiyiz` diye övünüyor” diyen Erkek, “Halbuki biz 1980 yılından bu yana dünyada zaten hep ilk 20`deyiz. Örneğin 1987 yılında 14`üncü büyük ekonomiye sahiptik. G20 üyesi olduğumuz 1999 yılında 16`ncı büyük ekonomiydik. Biliyorsunuz AKP`nin bir genel başkan yardımcısı `Türkiye bizim zamanımızda G20 üyesi oldu` dedi. Halbuki, Bülent Ecevit hükümeti döneminde biz G20`ye üye olduk. 2002 yılında AKP`nin iktidara geldiği dönemde 17`nci büyük ekonomiydik. Hala 17`nci büyük ekonomiyiz. Aslında sürekle yerimizde sayıyoruz. Daha böyle onlarca örnek var. AKP gerçekleri çarpıtıyor, kamuoyunu yanıltıyor, bir algı oluşturma yöntemi ile zihinleri karıştırıyor” şeklinde konuştu.
 
 
“CHP döneminde bin odalı saray değil, yaşam odalı madenler olacak”
“Dersim olayından tutun da bütün olaylara kadar her şeyi konuşuyoruz, konuşmalıyız” diyen Erkek, “Çünkü CHP`nin her konuda çalışmaları ve raporları mevcut. Biz kendi yapacaklarımızı anlatmalıyız. Ülkemizde demokrasi ve özgürlükleri nasıl getireceğiz? Bunları anlatmamız lazım. Biz, bin odalı saraylar yerine yaşam odaları olan madenlerimizi nasıl inşa edeceğiz? Hep bunları anlatmamız lazım ve halkı ikna etmemiz lazım. Bizim artık polemikten, tartışmadan, şikayetten vazgeçmemiz lazım. Birebir, kadınlarımızla, gençlerimizle bunları anlatabilirsek, hem Çanakkale`de hem de Türkiye`de başarılı olacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
“2015 ile AKP iktidarı hızla düşecek”
Erkek, CHP`nin dünya genelinde köklü bir parti olduğunu ifade ederek, 2015 seçimleri ile AKP iktidarının son bulacağını söyledi. Erkek, “Biliyorsunuz 2023 yılında hem CHP`nin yüzüncü yılını kutlayacağız, hem de Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayacağız. Bunu niye vurguluyorum? Dünyada yüz yaşını kutlayan veya yüz yaşını geçen parti sayısı bir elin parmakları kadardır. Onun için bizim bir ayrıcalığımız var. Genelde halkçı, ilerici, devrimci, değişimin gücü olan partiler, 100 yıl ayakta kalabiliyorlar. İşte Almanya`da SPD iki ay önce 150`nci yaşını kutladı. Biz de kutlayacağız. Bakın bugün bir Demokrat Parti yok, ANAP yok. Eminim göreceksiniz, önümüzdeki dönemde AKP de olmayacak, veya çok küçülmüş olarak kalacak. İktidar kaybolduğu anda, herkes dağılır. Ama bizim siyasetimizin temel felsefesi, ilkelerimiz ve değerlerimiz bizi ayakta tutmaktadır. Ben önümüzdeki süreçte de CHP`nin iktidar olacağına, yürekten inanıyorum. Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Çünkü inanmasam, bu şekilde çalışamam. Başarmak için inanmak gerekir. Bunu samimiyetle söylüyorum. İnanacağız, çok çalışacağız ve başarılı olacağız. Bir yöneticimiz, CHP`nin iktidar olacağına inanmıyor ise, bence görevini inanan bir arkadaşa devretmelidir. İnanmayan bir arkadaşımız, belli görevlere talip olmamalı. Ben inanıyorum, AKP 2015 ile birlikte hızlı bir şekilde aşağıya inecektir. Kendi içlerinde büyük menfaat çatışmaları var. Davutoğlu`nun gerçek bir genel başkan ve başbakan olmadığını tüm AKP kadroları biliyor. 2015`te zirveden aşağıya hızlı bir şekilde inecekler ve CHP iktidarı hızlı bir şekilde gelecek” dedi.
 
Demokrasi vurgusu
Erkek konuşmasında sık sık demokrasi ve özgürlüklere vurgu yaparak, “Demokrasinin ve adaletin olduğu yerde, huzursuzluk da olmaz, kırgınlık da olmaz, kavga da olmaz. Önümüzdeki süreçte, genel seçimlerden sonra kongreler süreci demokratik, şeffaf, adil bir şekilde işletirsek, her yerde parti içindeki kırgınlıklar da kendiliğinden kaybolur. Çünkü, demokratik, şeffaf süreçlerde sandıktan kim çıkarsa çıksın saygı gösterilir. Ama demokratik olmayan, şeffaf olmayan, adil olmayan süreçlerde problemler çıkıyor. Kişilerin değil, partinin başarısı önemlidir. Türkiye`nin sosyal demokrasiyi gerçekten ihtiyacı var. Bunu başarabilecek, örgüt yapılarımız ve gücümüz var” dedi.
 
“AKP iktidarı demokrasi ve özgürlüklerimizi katletmeye devam ediyor”
“Biga Yarımadası`nda termik santrallerin hızlanması söz konusu, Kazdağları`nda maden arama faaliyetleri devam ediyor” diyen Erkek, AKP`nin doğayı da katlettiğinin altını çizerek, “Bunlar bölgedeki tarım ve hayvancılığı ciddi yönde etkileyecektir, bu bir gerçek. Bunların hepsinin takipçisi olmak zorundayız. Çağdaş demokrasilerde en ciddi baskı unsuru kamuoyu baskısıdır. Bizim görevimiz öncelikle kamuoyunun bilinçlenmesi ve onunla birlikte hareket etmektir. Bir yerde kamuoyu baskısı olmazsa, siz ne kadar yüksek sesle konuşursanız konuşun etkili olmuyor. Ama o yöre insanının sorunun sahip çıkmasının etkisi çok daha büyük oluyor. Yani biz bu iktidarı aşağıya indirmek zorundayız. Çünkü bu zihniyet Soma`da Ermenek`te işçilerimizi katletti. Gezi`de gençlerimizi katletti. Yırca`da binlerce zeytin ağacını, doğayı katletti. Atatürk Orman Çiftliği`nde ve her yerde katletmeye devam edecekler. Demokrasi ve özgürlüklerimizi de katletmeye devam edecekler. Bakın Almanya kapitalist bir ülkedir, kömür maden ocaklarının tamamı devlet kendi işletiyor. Biz de ise taşeronların elinde” ifadelerini kullandı.
 
“AKP, 12 Eylül`ün nimetlerinden faydalanıyor”
Erkek, açıklamasını “Ben AKP`nin 2015`te böyle güçlü çıkacağına inanmıyorum. Türkiye`nin insan odaklı sivil bir Anayasaya ihtiyacı var. 12 Eylül Anayasasının çok maddesi değişti, ama anayasa bir ruhtur ve bizim anayasamızda 12 Eylül`ün ruhu duruyor. YÖK gibi birçok şey duruyor. Türkiye`nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Daha da önemlisi, yeni bir siyasi partiler ve seçim kanununa ihtiyacı var. Bir tek CHP ön seçimle milletvekillerini belirledi. Onun dışında mecliste bir milli irade yok. Keşke yasalar elverse de halkla belirlense milletvekilleri. İşte o zaman gerçek anlamda milli iradeden bahsedebiliriz. Bunun için de siyasi partiler kanununun ve seçim kanununun değişmesi şart. Cumhuriyet Halk Partisi`nin bununla ilgili ciddi bir çalışması var. Ama AKP iktidarı 12 Eylül`ün nimetlerinden faydalandığı için bunları değiştirmek aklının ucundan bile geçmiyor” sözleri ile tamamladı. Dün de Lapseki`ye giden Erkek, AKP iktidarını eleştirirken, CHP`nin program ve projeleri ile iktidara en hazır parti olduğunun altını çizdi.
Paylaş