“2015 ‘barış yılı’ olsun”

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile düzenlenen kahvaltıda yaptığı konuşmasında “İfade özgürlüğünün, insan hak ve hürriyetlerinin daha yaşanabilir olduğu bir dünya özlemiyle bu yılımız `barış yılı olsun` diyorum, hep birlikte barışla kucaklaşalım” dedi.

414
 
 
Kepez Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Kepez`de bulunan A La Carte restorantta gazeteciler ile bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, gazetecilik mesleğinin demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi. Mutan, burada yaptığı konuşmasında “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve `Çalışan Gazeteciler Günü` olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 54.yılını kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza barışla yaşanacak, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyor başta Uğur Mumcu olmak üzere basın şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi.
 
 
“Bu yıl barış yılı olsun”
“Biliyorsunuz Ocak ayı, gazeteciler açısından üzüntülerin yaşandığı bir ay” diyen Mutan, “Bir Metin Göktepe var, işkencede katledildi. Bir Uğur Mumcu var 24 Ocak`ta. Hala kimin olduğu belli olmayan, herkesin de malumu derin güçlerin yok ettiği koca bir fikir adamı. Daha dün Paris`te yaşanan, bir mizah dergisine yönelik hunharca yapılan saldırı ve bir yığın insanın ölümü. İfade özgürlüğünün, insan hak ve hürriyetlerinin daha yaşanabilir olduğu bir dünya özlemiyle bu yılımız `barış yılı olsun` diyorum, hep birlikte barışla kucaklaşalım” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş