“112 sağlık ekibinin alacakları ödenmeli”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, 112 çalışanlarının alın terlerinin karşılığının bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

825
Çanakkale halkına şifa dağıtan 112 çalışanlarının hak ettikleri ücretlerin ödenmesinde kabul edilemez gecikmeler yaşandığını ileri süren Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, bu işin takipçisi olacaklarını belirterek; “Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” buyurmuşlardır. Emeğin karşılığını vakit geçmeden teslim etmek bir idarecinin en önemli görevidir. İdarecilerin ilk yapacakları iş çalışanların ücretlerini zamanında ve vaktinde ödemeleridir. Fakat ne yazık ki insanın yardıma en muhtaç olduğu anlarda onlara yardım eden, şifa dağıtan 112 çalışanlarımız hak ettikleri ücretlerin ödenmesinde kabul edilemez gecikmeler yaşamaktadırlar. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 birimde görev yapan sağlık çalışanları fazla çalışmak suretiyle hak etmiş oldukları fazla mesailerini şubat ayından beri alamamaktadırlar. 112 çalışanlarının hak ettikleri bu ücretlerde neden böylesine bir gecikme yaşandığını ne yazık ki idareciler izah edememekte, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmemektedirler. Lafa gelince biz büyük bir aileyiz, sağlık camiasıyız diyen idarecilerin iş icraate gelince aile bireylerinin haklarını neden vermedikleri, emeklerinin karşılığını neden ödemediklerini merak ediyoruz. Çalışanlarının yaklaşık 5 aydır yaşadıkları bu mağduriyete niçin kayıtsız kalınmıştır anlamıyoruz. 112 çalışanları görevlerini yerinemi getirmemiş yoksa eksik çalışmak suretiyle bu haklarını elde edememişler midir? İnsanları yaşatmak arzusu ve sorumluluğu ile bazen hayatlarını bile riske atmak suretiyle görevlerini icra eden 112 çalışanlarının alacaklarının aylardır ödenmemiş olmasını Türk Sağlık-Sen olarak kınıyoruz. Ayrıca UMKE görevlendirilmesi yapılmak suretiyle görevlerini icra eden sağlık çalışanlarının da hak etmiş oldukları alacaklarının da hala kendilerine ödenmemiş olması da manidardır. Sayın İl Sağlık Müdürüne bir çağrıda bulunuyoruz. Lütfen artık duyarlı olun ve sorumluluğunuzu yerine getirin.
Özverili davranarak görev ve sorumluluklarını yerine getiren 112 sağlık ekibinin hak etmiş oldukları alacaklarının en kısa zamanda ödensin. İdareden bu sorumlulukla hareket etmesini ve mağduriyeti sonlandırmasını bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağımızı da ilan ediyoruz” dedi.
Paylaş