havadurum

“1 Mayıs’ta yürü üstüne üstüne...”

Çanakkale Halkevi üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi Cuma Pazarı girişinde stand kurarak, vatandaşlara çağrı yaptı. 1 Mayıs`a çağrı amacıyla dağıtılan bildiride; “Biz üretenlerin yönettiği, söz yetki ve karar hakkına sahip olduğumuz gerçek bir demokrasi, halk demokrasisi istiyoruz. Haklarımızı kazandığımız, eşitlik, barış içinde, kardeşçe yaşadığımız bir ülkeyi kuracağız” denildi.

383
Çanakkale Halkevi üyeleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı için, Cuma Pazarı girişinde stand kurarak, vatandaşları birlikte mücadeleye çağırdı. 1 Mayıs`a çağrı amacıyla dağıtılan bildiride; “İş cinayetlerinde ölmediğimiz, emeğimizin hakkını aldığımız, güvenceli iş güvenli geleceğe sahip olduğumuz bir ülkede yaşamak istiyoruz. Ülkemizin her karışını sermayenin talanına açanlara karşı kentlerimizi, doğayı, ormanlarımızı, derelerimizi, zeytinliklerimizi, yaşamı savunuyoruz. Eğitimden sağlığa, barınmadan ulaşıma, bütün temel kamusal haklarımızın parasız sağlandığı, insanca yaşadığımız bir düzen istiyoruz. Kadınların erkek şiddeti ile öldürülmediği cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı, şiddettin, tacizin, tecavüzün devlet tarafından meşrulaştırılmadığı, kadınların eşit ve özgür yaşadığı bir ülke istiyoruz. Hangi inançtan, hangi mezhepten olursa olsun herkesin eşit yurttaş olarak yaşayacağı laik bir ülke istiyoruz. Ortadoğu’yu kana bulayan, yüzbinlerce insanı katleden, milyonlarca insanın yurdundan sürgün edilmesine neden olan emperyalistlere, cihatçı katillere ve bu politikalara ortak olan AKP iktidarına karşı Ortadoğu’nun bütün halklarının kardeşçe yaşayacağı bir coğrafyada ve dünyada yaşamak istiyoruz. İnsanlarımızın ölmediği, Kürtlerin, Türklerin, Arapların bütün halkların eşit haklara sahip olduğu, Kürt sorununun demokratik şekilde çözüldüğü kardeşliğin ülkesinde yaşamak istiyoruz” denildi.
 
“Demokrasi istiyoruz”
Açıklamanın devamında; “Kendileri gibi düşünmeyen herkesi baskı altına almaya çalışan, basını sansürleyen, halkın haber alma hakkını engelleyen, `iç güvenlik` diyerek halka karşı savaş yasaları çıkartanların; yağma, talan ve sömürü düzenlerini diktatörlükle sürdürmeye çalışanların karşısına `Demokrasi` talebimizle dikiliyoruz. Halkın büyük çoğunluğunun seçim hileleriyle, yüzde 10 barajıyla temsil edilmesinin engellendiği bir sistemde `temsili demokrasiden` bile bahsedilemez. Biz üretenlerin yönettiği, söz yetki ve karar hakkına sahip olduğumuz gerçek bir demokrasi; halk demokrasisi istiyoruz. Gericiliğin, faşizmin, diktatörlüğün saltanatına izin vermeyeceğiz. Haklarımızı kazandığımız, eşitlik, barış içinde, kardeşçe yaşadığımız bir ülkeyi kuracağız. Eşitlik, kardeşlik, demokrasi için 1 Mayıs’ta yürü üstüne üstüne AKP’nin!” ifadelerine yer verildi.
Paylaş