havadurum

“1 Mayıs’ta alanlarda buluşalım”

1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi, Çanakkale’de düzenlenecek olan İşçi Bayramı nedeniyle çağrı yaptı. Çanakkale’de 1 Mayıs Salı günü saat 12.00’de, eski Salı Pazarı girişinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek olan İşçi Bayramı’na katılım sağlanması amacıyla halka çağrı yapan 1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi yetkilileri; “Bu yıl 1 Mayıs alanlarında; Ortadoğu’daki emperyalist müdahaleye ve ülkemizde yıllardır süren kirli savaşa karşı içerde ve dışarıda barış istediğimizi, neo liberal saldırılara, işsizliğe, yoksulluğa karşı güvenceli istihdam ve ücret güvencesi taleplerimizi ve baskıcı otoriter yönetim anlayışına karşı adalet, özgürlük ve demokrasi istediğimizi haykıracağız” dedi.

561
Çanakkale’de 1 Mayıs Salı günü saat 12.00’de, eski Salı Pazarı girişinden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek olan İşçi Bayramı’na katılım sağlanması amacıyla halka çağrı yapan 1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi yetkilileri; “Sermaye tarafından emeğe karşı, hem ulusal hem de uluslar arası saldırıların günden güne arttığı bu dönemde geleceğe yönelik umudumuzu yitirmeden “1 Mayıs Emek Bayramı”nı kutlayacağız.
 
Kapitalizmin, neo liberal politikalarıyla tüm emek değerlerini yok etmeye çalışmasına karşı, tek dayanağımız olan tüm emek güçleriyle, emperyalizmin politikalarına direnmeyi sürdüreceğimizi bir kez daha alanlarda haykıracağız. Kapitalizme karşı koyma çabasındaki sayısız emekçinin kaybına neden olan “1 Mayıs Emek Bayramı” günü, bizlere geçmişimizden aldığımız gücü ve umudu bir kez daha gelecek kuşaklara aktarma fırsatını verecektir. Emperyalizm tüm insanlık dışı araç ve yöntemleriyle, sömürüsünü artırmak için her geçen gün emeğe ve emekçilere yönelik fiziksel ve zihinsel saldırılarını, yerelliklerde işbirliği yaptığı iktidar odaklarıyla artırmayı sürdürmektedir. Buna karşın insanlığın, tüm bu gerici ve sömürücü dönemlerden aklı ve iradesi sayesinde kurtulmayı başardığı bilinmektedir. İnanıyoruz ki, bundan sonra da böyle olacaktır.
 
Bu inancı paylaşmak, emek gücümüzü çoğaltmak, birlikte umudumuzu artırmak için DİSK Çanakkale Temsilciliği, TÜRK-İŞ Çanakkale Temsilciliği ve KESK Çanakkale Şubeler Platformu olarak kurduğumuz “1 Mayıs Mitingi Tertip Komitesi” adına 1 Mayıs Salı günü, tüm emekten yana güçleri; Demokratik Kitle Örgütleri’ni, Meslek Odaları’nı, Dernek’leri, Siyasal Partiler’i ve organlarını, Öğrenci gençliği, yazılı ve görsel basın organlarını ve bunların yanı sıra tüm Çanakkale emekçi halkını yapacağımız mitinge katılmaya çağırıyoruz. Birlikte çoğalmayı, umudumuzu beslemeyi ve geleceğimize güvenle bakabilmeyi diliyoruz.
 
Bu yıl 1 Mayıs alanlarında; Ortadoğu’daki emperyalist müdahaleye ve ülkemizde yıllardır süren kirli savaşa karşı içerde ve dışarıda barış istediğimizi, neo liberal saldırılara, işsizliğe, yoksulluğa karşı güvenceli istihdam ve ücret güvencesi taleplerimizi ve baskıcı otoriter yönetim anlayışına karşı adalet, özgürlük ve demokrasi istediğimizi haykıracağız…
 
Tüm bu dilek ve beklentilerimizi gerçekleştirebilmek için bir araya geleceğiz ve yarınlara umutla bakacağız. Mitingimiz için 1 Mayıs Salı günü saat 12 00’de, eski Salı Pazarı girişinde buluşacağız ve Cumhuriyet Meydanı’na yürüyeceğiz” dediler.
Paylaş