7 Haziran’da iki yol var!

HDP Çanakkale Milletvekili adayları seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Seçim çalışmalarını halk toplantılarıyla sürdürmeye devam eden HDP Milletvekili adayları, dün Esenler Mahallesi`nde vatandaşlarla bir araya gelerek, seçim çalışmaları ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

435
7 Haziran`da gerçekleşecek olan genel seçim çalışmaları kapsamında, Halkların Demokratik Partisi Çanakkale Milletvekili Adayları, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında halk toplantılarına ağırlık veren HDP, Barbaros Mahallesi ve Kepez`de gerçekleştirilen halk toplantılarının ardından, dün Esenler Mahallesi`nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya, HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, HDP Çanakkale Milletvekili adayları Mihriban Şah ve Leyla Yavuz, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve SYKP yetkilileri katıldı. HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, 7 Haziran seçimlerine dikkat çekerek; “Bugüne kadar yapılan bütün seçimler bizim için önemliydi. Ama 7 Haziran`da gerçekleştirilecek olan seçim, şimdi kadar gelmiş geçmiş tüm seçimlerden daha önemli. Çünkü bu 7 Haziran seçimleri Türkiye`nin kaderini tayin edecek bir konumda. 7 Haziran`da Türkiye barışa, kardeşliğe, özgürlüğe, birlikte yaşama, yeni bir yaşama doğru adım atacak, ya da başkanlık sistemiyle birlikte, arkasından neyin geleceği belli olmayan karanlık bir yola girecek. O yüzden 7 Haziran seçimleri, bizim açımızdan tarihidir. Bazıları açısından bu 7 Haziran seçimlerinin tehlikeli olduğu da belli. Partimize yönelik saldırılarda bunu görüyoruz. Bu seçimde HDP`ye yönelik saldırılar arttı. Neden arttı? Çünkü ilk defa Türkiye`deki halklar birlikte bir mücadele içerisine girdiler. Şimdiye kadar kandan, çatışmadan beslenen kesimleri bu birliktelik korkutuyor” diye belirtti.
 
“7 Haziran seçimleri bir milattır”
HDP olarak bütün halklar için demokrasi istediklerini belirten HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Mihriban Şah; “Biz Kürtler için demokrasi isterken, bütün halklara demokrasi istiyoruz. Çünkü bizler, halklar olarak birlik olmazsak, birlikte demokrasi mücadelesini vermezsek, daha da geriye düşeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan`ın Kur`an-ı Kerim`i eline alıp alanlarda konuşması açıkçası kendisini düşürmüştür. Ben inanıyorum ki samimi Müslümanlar, Recep Tayyip Erdoğan`ın gerçek yüzünü görmüştür. Sizler emekçi insanlarsınız, emeğinize sahip çıkacağınızı biliyorum. 7 Haziran seçimleri bir milattır. 7 Haziran`da ya demokrasi kazanacak ya faşizm kazanacak” dedi. HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Leyla Yavuz, geçmişte toplum olarak çok büyük acılar yaşadıklarını ifade ederek; “Ama bugün birlikte birbirimizin yaralarını sarabiliriz. Bu ülkede on binlerce gencimizi kaybettik. Bir anne için çocuğunun kemiğini aramak çok acı bir şeydir. Bu ülkede bunları yaşadık biz. Önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatı kaçırırsak, tekrar aynı acıları yaşayabilme ihtimalinden dolayı endişelerim var. Barajı geçemezsek eğer bizi sunulacak hayat çok daha kötüsü, çok daha şiddetlisi olacak. Savaşı çıkaranlar ve savaşın devam etmesini isteyenlerin hayatı gayet güzel geçiyor. Ben birlikte, beraber, omuz omuza, birbirimizin gözlerinin içine rahatlıkla bakabileceğimiz insanlarla bir yolda yürümek istiyorum. Çünkü ben bu yolu hep hayal ettim. 8 Haziran sabahı hepimiz birbirimizin gözlerinin içine daha güçlü, daha heyecanla, daha sıcak duygularla bakabilmenin imkanını bu son 30 günde daha fazla yaratacağız” diye belirtti.
Paylaş