havadurum

65 yaş kararı kaosa neden oldu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan “Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği” ile ülke genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara bedava olan toplu ulaşım sıkıntıları da beraberinde getirdi. Çanakkale`de bir hafta birkaç kez meydana gelen yolcu ile otobüs esnafı arasındaki gerginlik kararın altyapı hazırlanmadan verildiğini ortaya çıkardı.

842
 
 
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, “Burada iki ana konu var. Birincisi 65 yaş üstü vatandaşların mağdur edilmemesidir. İkincisi ise çıkan yasa özünde kendi içinde çelişkilidir. 65 yaşın ücretsiz yaşanması ile ilgili özel sektörün taşıdığı yolcular ile ilgili herhangi bir destekleme yok. Hem ulaşımı özelleştiriyorsunuz hem de esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiriyorsunuz. Bu konu üzerinde kamuoyu oluşturulmalı” dedi. “Burada yaşanan kaotik ortamda sadece esnaf suçlu değil, bu uygulamayı alt yapısı olmadan hazırladılar” ifadesini de kullandı.
 
Esnaf ile vatandaş arasında gerginlik noktasında da şehir içi özel halk otobüsü esnafına da çağrıda bulunan Berkit, “Bu Çanak-kale`de de ciddi bir sorun. İnsanların öncelikle birbirine saygılı olmaları gerekiyor. 65 üstü vatandaşlar mağdur edilmemeli ve dışlanmalıdır. Otobüs esnafı arkadaşlar da haklarını siyasi iktidardan yana aramalıdır. Maliyetleri düşürücü önlemlerle desteklenmelerini istemeleri gerekiyor. Bu sorun toplumsal bi r sorundur AKP, CHP ve MHP il başkanlarının da bu konuda ne düşündüklerini merak ediyoruz” dedi.
Paylaş