havadurum

4'üncü kez için beklemede!

1318

 Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantıları iptal edilmiş olsa da Encümen Seçimi gibi maddeleri nedeni ile Nisan ayında bir seferliğine mahsus olağanüstü toplantı yapan İl Genel Meclisi, kentin yakından takip ettiği RES projesini de gündemine aldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, Çanakkale ve Çan’da Boylam Enerji tarafından yapılmak istenen Saros Rüzgar Enerji Santrali dosyasını da görüşen İl Genel Meclisi, projeye üçüncü kez ‘dur’ dedi. İl Genel Meclisi projeyi yeniden komisyona havale etti. 

 
“Ortak akıl RES’e ‘dur’ dedi”
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, konuyla ilgili değrelendirmesinde; “Çanakkale İl Genel Meclisi Olağanüstü toplantıda Kazdagları’mızın içinde 11 bin hektar orman arazisinde yapılacak olan 27 adet RES’e bir kez daha ‘dur’ dedi ve dosya incelenmek ve değerlendirilmek üzere komisyona havale edildi. CHP Grubu Meclis üyelerimize ortak akılla hareket ettikleri için teşekkür ederim. Bizler RES’e karşı değiliz, RES’lerin her istenilen yere yapılması, bilimsel incelemenin eksikliğine ve yetersizliğine, oldu bittiye getirilmesine karşıyız. Komisyon, Bilim Kurulu ve bilirkişilerden destek alarak bir değerlendirme daha yapacak. Hak, hukuk, adalet” dedi. 
 
“Kazdağları vatandır”
Çan Çevre Derneği Başkanı Hamza Yıldız ise konuyla ilgili açıklamada bulundu. İl Genel Meclisine teşekkür eden Yıldız, “Kazdağları Vatandır” dedi. Yıldız, “Çanakkale ve Kazdağları metalik madenciliğin, termik santrallerin,gereğinden fazla RES tehdidi altında.Yaşam alanlarımız,su kaynaklarımız,ormanlarımız,havamız kirleniyor.İktidar ve bürokratları da,sermayenin yolunu açmak için tüm gücüyle bu talana ve yağmaya yardım ediyor. Bizler karantina,baskı,tehdit ve tüm zorluklara rağmen Kazdağlarını korumak için çalışıyoruz.Ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Kazdağları vatandır. Çanakkale İl Genel Meclisi duyarlı üyelerine onurlu davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş