49 milyon TL’lik bütçeye Nalbant yorumu

İl Genel Meclisi`nin 20 günden bu yana görüştüğü 49 milyon TL`lik 2015 Mali Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi madde madde oylanarak oybirliği ile kabul edildi. 2015 yılı bütçesinin ilin sorunlarını çözebilecek bütçe olmadığına dikkat çeken İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant; "Pansuman tedbirler alabilecek bir bütçedir. Bundan sonra hazırlayacağımız bütçe, boya badana bütçesi gibi görülmemeli. Tamir bakım bütçesi de olmamalı. Temsil ağırlama bütçesi de hiç olmamalı" dedi.

580
 
 
İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının 8. birleşiminde; Plan, Bütçe ve Karma Komisyonu`nun hazırladığı 2015 Mali Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi ile ilgili rapor görüşüldü. Bütçede İl Özel İdaresi`nin 2015 yılı tahmini gelirleri ise 53 milyon 500 bin olarak açıklanırken, 49 milyon TL`lik bütçe ile ilgili bilgiler veren İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Soner Ateşli, 2015 yılı bütçesinin 49 milyon TL olduğunu söyledi. Bütçe bilgilendirilmesinin ardından söz alan AKP Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek ile MHP Grup Başkan Vekili Cahit Özer, 2015 yılı bütçesinin Çanakkale`ye hayırlı olmasını diledi. Bütçe ile ilgili önerilerini meclis üyeleriyle paylaşan CHP Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant ise; "Yaklaşık bir ay süre ile yürüttüğümüz çalışmaların sonuna geldik. Bu bütçeyi ayrı ayrı düşündüğümüzde belki hiç birimizin istediği gibi çıkmadı. Ama büyük ölçüde uzlaşma sağlanarak çıktı. Meclis üyeleri bütçeyi hazırladılar ve ufak tefek eksiklikler olmuştur. Bunu da kabul ediyoruz. Burada bir ay boyunca bize bilgi veren İl Özel İdaresi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Başkanımız başta olmak üzere komisyon başkanlarına ve tüm meclis üyelerine de teşekkür ediyorum" dedi.
 
"Bütçe, ilin sorunlarını çözecek bir bütçe değil"
49 milyon TL`lik olan 2015 Mali Yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi`nin ilin sorunlarını çözecek bir bütçe olmadığını söyleyen Nalbant; "Bütçe ile ilgili gelecek dönemlere ilişkin bazı önerilerim var. İlimizin sorunlarını çözecek bir bütçe midir? Hayır. Pansuman tedbirler alabilecek bir bütçedir. Burada bizim de sorumluluğumuz vardır. Bundan sonra hazırlayacağımız bütçe, boya badana bütçesi gibi görülmemeli. Tamir bakım bütçesi de olmamalı. Temsil ağırlama bütçesi de hiç olmamalı. Bu konularda önümüzdeki dönem gerekli titizliği göstererek olabildiğince bu bütçenin yatırım ağırlıklı bir bütçe olmasını diliyorum. Taslak hazırlanırken biraz daha titizlik gösterilmesini hatta bütçe teklifinde bulunan diğer kamu kurumlarının bu konuda biraz daha bilgilendirilmesini ve gerekiyor da projelerle bu kurula başvurmalarını temenni ediyorum" diye konuştu. Bütçe görüşmelerini tamamlayan ve Aralık ayında tatile girecek olan İl Genel Meclisi, Ocak ayında ilk toplantısını yeni Özel İdare binasında gerçekleştirecek.
 
İmar planı tadilatı onayı meclisi gerdi
Komisyon raporlarının görüşüldüğü meclis toplantısında, Biga ilçesi Kalafat köyü Uzunsu mevkiinde yapılması planlanan imar planı tadilatı onayı tepkilere yol açtı. CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk`ün konuya itiraz etmesiyle birlikte başlayan tartışmaların bir türlü bitmemesi üzerine İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop tarafından konu oylamaya sunuldu. Oylamada, CHP ile MHP`nin red oylarıyla tadilat onayı red edildi. AKP Grubu ise oylamada sessiz kalmayı tercih etti.
Paylaş