havadurum

4 ay önce atanan Memiş, görevden mi alındı?

AKP iktidarı dönemindeki eğitim politikalarında düzensizlik devam ediyor. Dün internetteki bazı haber sitelerinde göreve atanalı 4 ay olan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş`in görevden alındığı ileri sürüldü. Bu iddia ile birlikte Çanakkale`de İl Milli Eğitim eski Müdürü Mürsel Yılmaz`dan sonra bir türlü `dikiş tutmayan` müdürler kervanına, Zülküf Memiş`in de eklendiği yorumları yapıldı.

2151
Milli Eğitim Bakanlığı`nda “Atama Fırtınası” yaşandığı ileri sürüldü. Dün bazı internet haber sitelerine düşen “son dakika” haberlerine göre Çanakkale`nin de aralarında bulunduğu 12 ildeki Milli Eğitim Müdürünün görevden alındığı iddia edildi. “Ajanskamu” internet sitesi kaynaklı haberlere göre İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere, Çanakkale`nin de aralarında bulunduğu 12 ilde yapıldığı ileri sürülen değişiklik milli eğitim camiasında yankı buldu. Çanakkale`de İl Milli Eğitim eski Müdürü Mürsel Yılmaz`dan sonra göreve getirilip, görevden alınan ya da mahkeme kararı ile görev değişikliği yapan müdürler kervanı, durmak bilmiyor. Konuyla ilgili görüşlerini almak üzere bilgisine başvurduğumuz İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, “Konuyla ilgili benim bir bilgim yok. Bu konuda ben de internette gördüm, eşten dosttan duydum ancak bana gelen resmi bir yazı yok” dedi. Memuş, “Bilgim yok” dedi ama, kentte dün gün boyu Memiş`in görevden alındığı, yerine ise AKP`ye `daha` yakın birinin geleceği ileri sürülen konuşmalar yapıldı.
 
Görevden alınan müdürler içinde tanıdık isim!
Dün internet sitelerine düşen haber sonrası, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü M.Fethi Suay, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve bir dönem Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü`de yayan, eski İl Milli Eğitim Müdürü Mürsel Yılmaz`dan sonra göreve gelen mevcut İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı`nın isimleri geçti.
Paylaş