havadurum

4+4+4 emekçilere iş bıraktırıyor

Eğitim-Sen, Çanakkale Şubesi 4+4+4 yasa tasarısı tasarısının TBMM Genel kurulunda görüşüleceği 15 Mart Perşembe günü meydanlara iniyor. Eğitim-Sen 4+4+4 yasa tasarısı karşısında bilimsel laik demokratik eğitim hakkını savunmak için iş bırakarak çocuklara, gençlere onurlu bir gelecek bırakmak için mücadeleye devam ediyor.

658
Eğitim-Sen, 15 Mart tarihinde meydanlarda olacak. 4+4+4 yasa tasarısının TBMM genel kurulunda görüşüleceği gün ise İş bırakarak meydanlara çıkacak Eğitim-Sen eğitim sistemindeki tehlikeye dikkat çekecek. Yapılacak eylemle ilgili bilgiler veren Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde ifadesini bulan sorgulayıcı aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamdaki sorunlara çözüm üretme tarzının yerine biyolojik bir yaşam tarzı bir anlamda dindar bir yaşam tarzının dayatılması temel sorundur” dedi.
 
Koç şunları söyledi; “Son süreçte hem emekçilerin kayıpları hem eğitim hakkının gasp edilmesi ile özellikle son günlerde çok ilginç olaylar yaşanmaktadır. Bu olayların üst üste gelmesi rastlantı değildir. Bu yaşanan olayları sıralayacak olursak, iki yıla yaklaşan süre dolmasına rağmen emekçilerin toplu sözleşme ve grev hakkını tanıyacak şekilde yasanın çıkmamış olması, tarihte hiçbir zaman görülmemiş bir şekilde yeni yılda emeklilerin zam alamaması ve bununda özellikle geciktirilmeye devam edilmesi, sağlık sektörünün özelleştirilmesi, toplumu dinci bir toplum, dinci bir gençlik, dindar gençlik yetiştirerek şekillendirme kaygısı, tüm toplumun 4+4+4 gibi bir tuhaf bir uygulamaya zorlanmaya çalışılması ve onunda da mecliste kaba kuvvete vararak faşizan bir şekilde gündeme getirilmesi dikkat çekicidir.
 
Bütün bunlar yaşanırken belki 1 yılı aşkın süredir nedensiz, anlamsız bir şekilde cezaevinde tutulan gazeteci arkadaşlarımızın serbest bırakıldığı günün devamında Sivas davasıyla ilgili zaman aşımı oldu. Bütün bunlar üst üste gelen olaylardır. Ama bütün bunların üst noktasında da esasında Cumhuriyetin kuruluş felsefesinde ifadesini bulan sorgulayıcı aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamdaki sorunlara çözüm üretme tarzının yerine biyolojik bir yaşam tarzı bir anlamda dindar bir yaşam tarzının dayatılması temel sorundur.”
 
“Yarın Çok geç Olabilir”
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, şekillendirme sürecinde eğitimin temel hedef olarak alındığına dikkat çekerek; “Burada da özellikle bütün bu şekillendirmede eğitim temel hedef oldu. Buradan bütün toplumu tek bir kalıba göre şekillendirme çabası içerisinde oldukları için 4+4+4 yasasını çıkardılar. Biz de bütün bu süreçlere duyarlı aynı zamanda eğitim bilim emekçileri sendikası olarak 15 Mart tarihinde üretmemekten gelen gücümüzü kullanacağız. Türkiye’nin her tarafında hizmet üretmeme eylemi yapacağız. Basın açıklamaları, imza kampanyaları, kamuoyunu bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Bu yalnızca Eğitim-Sen, KESK’in değildir. Bütün toplum bileşenlerini katılmaya davet ediyoruz. Çünkü bu aşamada bu sürece sahip çıkamazsak yarın çok geç olacak.“ dedi.
Paylaş