3 şehir 3 şampiyon

349
Kabatoj Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen ve Türkiye`nin en geleneksel mücadelelerinden biri olarak kabul edilen Red Bull Yağlı Direk yarışmasına sayılı günler kaldı. Yarışmacıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş 12 metrelik yağlanmış kütüğün ucundaki Türk Bayrağı`nı almaya çalıştığı Red Bull Yağlı Direk, Çanakkale Eski Gümrük İskelesi, Trabzon ve Alanya`da 1 Temmuz saat 18.00`da gerçekleştirilecek.
Eş zamanlı olarak üç şehirde düzenlenecek
Gres yağıyla yağlanmış olan 12 metrelik kütüğün ucundaki Türk bayrağının alınmaya çalışıldığı Red Bull Yağlı Direk, bu sene de birbirinden eğlenceli görüntülerle birincilerini arıyor. 1 Temmuz`daki Kabotaj Bayramı`nın klasikleşmiş etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Red Bull Yağlı Direk, bu sene de eş zamanlı olarak üç şehirde düzenlenecek. Çanakkale Eski Gümrük İskelesi, Trabzon ve Alanya`da gerçekleştirilecek olan organizasyonda, her noktada Türk bayrağını ilk alabilen kişiler birinci olacak. 
Red Bull Yağlı Direk nedir?
1 Temmuz Kabotaj Bayramı`nın klasiği haline gelen Red Bull Yağlı Direk`te katılımcılar 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş ve gres yağına bulanmış kütüğü ucundaki Türk Bayrağı`nı almaya çalışıyorlar. Katılımcıların sırayla kütüğün en ucuna koştuğu yarışmada ayakta kalıp Türk Bayrağı`nı ilk alan sporcu yarışmanın galibi sayılıyor.
(Damla Yeltekin)
Paylaş