3 İlçe Başkanı "Güneşhan" dedi

2404

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Kurultay öncesi son viraja il kongreleri ile giriyor. Çanakkale’de tüm ilçe kongreleri tamamlanırken, Merkez İlçe Kongresi 2 Şubat tarihinde yapılacak. Mevcut Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın tek aday olmasına kesin gözüyle bakılan kongrenin ardından 23 Şubat tarihinde il kongresi de yapılarak Çanakkale Büyük Kurultay delegelerini ve kentteki kadrolarını belirlemiş olacak. Merkez İlçe Kongresine sayılı günler kalsa da, CHP’nin dikkati il kongresine çevrilmiş durumda. Merkez İlçe kongresine ‘tek aday’ ile gidileceği büyük oranda netlik kazansa da il kongresi için belirsizlik halen sürüyor. Mevcut İl Başkanı İsmet Güneşhan’ın dışında, il kongresi adaylığı için 26 ve 27’nci dönem Milletvekili adayı Metin Ümit Ural ile Özgür Şimşek gibi isimlerin nasıl bir tavır sergileyecekleri merakla bekleniyor. İl kongresinin iki liste ile gerçekleşmesine büyük bir ihtimal verilirken, 2 Şubat’taki Merkez İlçe Kongresi’nden sonra tüm dikkatler CHP İl Kongresine yönelecek. Birbiri ardına toplantılar yapan ilçe örgütleri de 23 Şubat’taki ilk kongresi öncesi hangi ismi destekleyeceklerine yönelik kararlar almaya başladılar. Lapseki, Bayramiç ve Ayvacık örgütleri toplantılar yaparak İsmet Güneşhan’a olan desteklerini ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde, Biga, Gelibolu, Ezine, Eceabat gibi ilçelerin de açıklamada bulunarak, toplantıda çıkan kararları il kongresi öncesi paylaşmaları bekleniyor. 

 
Lapseki, “İl Genel Meclisi’nde 1’inci parti olduk”
CHP Lapseki İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde 30 Eylül 2019 tarihinde seçim takvimi ve kongreler süreci başlamıştır. 2 Şubat Pazar günü Merkez İlçe kongrelerimizi de yaparak ilçe kongrelerimiz tamamlanacaktır. Partimiz 31 Mart yerel seçimleri ile Türkiye genelinde yükselişe geçerek iktidar olma yolunda hızla ilerlemektedir. Çanakkale`ye yerel seçimlerde büyük bir atak yaparak tarihinde ilk defa 34 üyeli il genel meclisinde 18 üye çıkararak birinci parti olup yerel meclisi kurmuştur. Bununla birlikte Çanakkale merkez başta olmak üzere 11 Belediye başkanlığı kazanılmıştır. Bu başarı tüm Çanakkale örgütümüzündür. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bizler Lapseki teşkilatı olarak başarılı olan kim varsa onun yanındayız. Bu il başkanı, ilçe başkanları, belediye başkanları ve yönetimleri fark etmez hepsinin destekçisiyiz. Bu nedenle 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçimlerinde mevcut il başkanımız İsmet Güneşhan ve yönetimini destekliyoruz” denildi. 
 
Ayvacık da “Güneşhan” dedi 
Ayvacık İlçe örgütü ise Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın da katıldığı açıklamada, “Güneşhan’a” tem destek verdi. Açıklamada, “CHP İl Başkanımız İsmet Güneşhan ve yönetimi İlçe Yönetim Kurulu toplantımıza misafir oldular. Yaklaşan İl Kongresini değerlendirdik. Yeni dönemde de İl Başkanımıza başarılar dileriz” denildi.
 
Bayramiç de açıklama yaptı 
2019 seçimlerinde AKP yönetimindeki Bayramiç’i CHP’ye kazandıran ve Mert Uygun’a Belediye Başkanlığını kazandıran Bayramiç ilçe örgütü de toplantısını yaparak mevcut İl Başkanı İsmet Güneşhan’a destek verdi. Yapılan açıklamada, “Bayramiç ilçe yönetimi ve il delegasyonu olarak 23 Şubat Çanakkale İl Başkanlığı seçiminde İsmet Güneşhan`ı destekleme kararı aldık” denildi. 
 
“Güneşhan’ın tekrar aday olması memnuniyet verdi”
İl Genel Meclisi CHP Grubu üyesi Ali Özkan Aldemir ise, “31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Çanakkale genelinde il ve ilçeler bazında başarılı sonuçlara imza atmamızda büyük katkıları olan, tüm seçimlere aday belirlemede ön seçim seçeneğinin hayata geçmesinde büyük pay sahibi olan İl Başkanımız Sayın İsmet Güneşhan’ın tekrar İl Başkanı adayı olması bizlere Lapseki ilçe örgütü olarak memnuniyet vermiştir” dedi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş