29 Ekim’e hazır

Yeni bina yapımı ve 30 yıllığına kiralanması talebi Tüm-Bel Sen’de mutlulukla karşılandı. Tüm-Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder, “Çanakkale’ye yakışır bir sosyal tesis yapmayı hedefliyoruz. Burası gerçekten çok olumlu bir proje olacaktır” dedi.

400
Çanakkale Belediyesinde görüşülen ve CHP grubunun desteğiyle onaylanan Tüm-Bel Sen’in yerinin 30 yıllığına sendikaya kiralanması sendikada yüzleri güldürdü. Binanın depreme dayanıklı bir şekilde yeniden yapılacağı ve toplantı salonları ile diğer aktivite alanları ile Çanakkale de yeni bir hizmet binası olarak açılması planlanıyor. Binanın açılışının 29 Ekim’de yapılacağı öğrenildi. Gelişmeleri değerlendiren Tüm-Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder, “Bizim için çok sevindirici bir gelişme oldu. Proje Çanakkale’ye örnek olacak” dedi
 
“Kiracı olmayacak, kendimiz işleteceğiz”
Çanakkale Belediye Meclisinde alınan karar gereği alt kiracılara yeni yerlerini kiralayamayacaklarını belirten Tüm-Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder; “Alt kiracılara verilemeyecek. O zaman dernek olarak biz işleteceğiz. Mevcut yeri şu anda müstecir çalıştırıyor. Önümüzdeki süreçte kiracı olamayacak. Meclis öyle takdir etti” dedi.
 
Önder şunları söyledi; “Mevcut binamız deprem yönetmeliğine göre uygun bulunmadı. Yığma binaydı. Biz de belediyeye talepte bulunduk. Yeni binayı çok amaçlı yapalım şeklinde bir talebimiz oldu. Bizim için çok sevindirici bir gelişme oldu. Proje çok geniş bir proje. Çanakkale de örnek olabilecek bir yer. İçinde 3 adet bağımsız salon olacak sendikalar demokratik kitle örgütleri de kullanabilecek, çok amaçlı bir salon olacak. Belediye başkanımız da çok yardımcı oldu. Belediye meclisi de onayladı. Çanakkale fonksiyonel bir tesis kazanacak. Burası gerçekten çok olumlu bir proje olacaktır.”
Paylaş