havadurum

28'inci Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 28'inci Dönem Milletvekilleri yeminlerini etti.

1772

Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde en yaşlı üye sıfatıyla Geçici Meclis Başkanı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında, toplam 581 milletvekilinin ant içtiği Yemin Töreni gerçekleştirildi. 10,5 saat süren törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurulu locadan izledi. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde seçilen milletvekillerinin sıralarına, 28. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni Yazılı kokartlar ile papatya ve karanfillerden oluşan buketler bırakıldı.

"Namus ve şeref" sözü verdiler
TBMM`de gerçekleştirilen törende; CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Ant İçme Töreni`ne katılarak yeminlerini etti. Milletvekilleri, göreve başlarken şu şekilde ant içtiler; "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet`e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa`ya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Güneşhan; "Milletimiz için hayırlı olsun"
TBMM`de yeminini eden CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan; "28. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak TBMM`de yeminimizi ettik. Ülkemiz, şehrimiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Üzerimize düşen görevi büyük bir sorumluluk bilinci ile yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Ceylan; "Demokrasi mücadelesini yükselteceğiz"
28. Dönem Milletvekilleri Töreni`nde ant içen CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "28. Dönem`de Çanakkale`mizden sizlerin verdiği görev ve sorumluluk anlayışı ile arkamızda 25,5 milyon yurttaşımızın olduğunun bilinciyle çalışacak, demokrasi mücadelesini yükselteceğiz" ifadelerini kullandı.
(Atilla Akın)

Paylaş