25 milyon liranın hesabını sordu...

CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, 2006 yılında İl Özel İdaresi`nin hesabına yatırılan 25 milyon liranın hesabını sordu.

792
 
İl Genel Meclisi Mart ayının birinci oturumunda gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis üyesi Hakkı Öztürk, 2006 yılının Aralık ayında İl Özel İdaresi`nin hesabına devletten 25 milyon lira para aktarıldığını ve bu paranın bir yıl boyunca bankada bekletildiğini söyledi. Bir yıl bekletilen paranın getirisinin ne olduğunu soran Öztürk; “2006 yılının 12 ayında İl Özel İdaresi`nin hesabına devletten 25 milyon lira para geldi. Bu 25 milyon lira paradaki amaç şu idi. Boğazda hizmet veren feribotlar çok eskiydi. Yeni gemiler alınıp Kilitbahir feribotlarıyla rekabet gücünü arttırmaktı. Ancak bu 25 milyon lira para, 20.12.2006 tarihinde İl Özel İdaresi`nin hesaplarına girdi. Bu para 30.11.2007 yılına kadar bankada kaldı. Yani bu para bir yıl bankada kaldı. Bankada bir yıl boyunca 25 milyon lira paranın getirisi nedir ne olmuştur? Meclise bu konuda 8 yıldır bilgi verilmemiştir. İnşallah Cuma gününe kadar verilir” dedi.
 
“Yorum sizin”
O dönemde CHP ve Anavatan Partisi üyelerini bu konuda itirazının olduğunu anımsatan Öztürk; “Özellikle GESTAŞ üzerinde bir çok olay bugüne kadar geldi. Bu nedir? 30.11.2007 tarihinde biz meclis kararıyla 25 milyon lira parayı GESTAŞ A.Ş`nin hesabına geçirdik. O günden bu güne iki tane gemi alındı. Birisi 9 milyon liraya alınan gemi Gökçeada-Kapatepe arasında çalışıyor. Norverç`ten alındı bu gemi. İkinci gemiyi ise 4 milyon liraya aldık. Bu gemi ise Eceabat`ta yatıyor. Yani toplam 13 milyon liraya bu gemileri aldık. Peki geriye 12 milyon lira kaldı. Bu geride kalan 12 milyon lira ve artı bankadan gelecek olan faizler ile acaba kaç tane gemi alınırdı? Bunların yorumunu sizlere bırakıyorum. İzmir`de Karşıyaka`dan üç kulvara gemi ile geçerseniz 10 lira. İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 liraya hizmet veriyor. Çanakkale`den Eceabat`a geçmek için 24 lira alınıyor. Vatandaşa hizmet bu şekilde olmaz” diye konuştu.
Paylaş