24 saat mesai yaptılar

Yeni Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle televizyon ve radyo yayınlarında yaşanan frekans değişiklikleri uydu tamircilerinin 24 saat mesai yapmasına neden oldu.

597
Çanakkale kent merkezinde Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle vatandaşlar cihazlarına güncelleme yapmak için uydu tamircilerine akın etti. Vatandaşların uydu tamircilerine yönelmesiyle sektörde iş yoğunluğunu artarken, talebi karşılayabilmek için uydu tamircileri sabaha kadar mesai yapmak zorunda kaldı. Günde 50-60 civarında cihaza güncelleme yapılırken, artan iş yoğunluğu ise uydu tamircilerinin yüzünü güldürdü.
 
 
Cihazını kapan uyduculara koştu
Yeni Türksat 4A uydusunun devreye girmesiyle cihazlara güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren soluğu uydu tamiri yapan dükkanlarda aldı. Günde çok sayıda kişinin akın ettiği uydu tamiri yapan dükkan sahipleri ise artan iş yoğunluğunu azaltabilmek için gece gündüz demen çalıştı. Peş peşe cihazlara güncelleme atan uydu tamiri yapan dükkan sahipleri, 2 gün boyunca sadece cihazlara güncelleme yaptı. Çağlar Bilgisayar`ın sahibi Çağlar Öz, Türksat 4A`ya geçişle birlikte frekans ayarlamalarını yapamayan vatandaşların uydu cihazlarını güncellemek için 24 saat mesai yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yoğunluğun sabah saatlerinden itibaren artmaya başladığını ifade eden Öz; "Günde 50-60 uydu cihazına frekans yüklemesi yaptık. Uydu cihazlarının güncellemesi markaya göre yükleme süresi de değişiyor. Yani kimi cihaza 4 dakikada yükleme yapabiliyoruz ama bazı cihazlara yükleme yapmak için 1-2 saat bile uğraştığımız oluyor. Şu anda güncelleme için bekleyen çok sayıda uydu cihazı var. Buna yeni gelen cihazlarda oluyor. Bu nedenle iş yoğunluğunu azaltabilmek için sabaha kadar güncelleme yapıyoruz. Yoğunluk sebebiyle müşterilerin cihazlarını bir gün sonraya teslim edebiliyoruz. Cihazları tamamlanan müşterilerimizi telefon ile arayarak bilgilendiriyoruz" dedi.
Paylaş