2018'in son meclisi toplandı

648

 Çanakkale Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, önceki akşam düzenlendi. Belediye Meclis salonunda yapılan Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda, Kasım ayı içerisinde yaşanan önemli gelişmeler konuşuldu. Meclisin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ilk olarak 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80’inci yıldönümüne değindi. Gökhan; “Her fani öldükten sonra anılır ama Atatürk`ü anmak farklı bir şey, anlamak daha farklı bir şeydir” dedi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’ne de değinen Başkan Gökhan; “Çanakkale, barışın kentidir, ‘kadın cinayeti’ ve ‘Çanakkale’ isimleri yan yana gelmemesi gerekir. Gerekçe ne olursa olsun, hiç kimse ölüme layık değildir. Dini kitaplarda veya yasalarda ‘kocasına karşı gelen kadını öldürün’ denmez. Bu anlayışın nasıl oluştuğunu hepimiz biliyoruz. Kadına karşı yeterli saygıyı, sevgiyi, eşitlik anlayışını göstermeyenle, bizi bu sonuçlarla karşı karşıya getiriyorlar” cümlelerini kullandı. Belediye Başkanı Gökhan, 1 Aralık’ta ‘Üretimden Tüketime Kooperatifçilik’ konulu panele, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününe değindi. Kadın Hakları Günü ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Gökhan; “5 Aralık aynı zamanda Atatürk devrimlerinin en önemlisi de bir tanesi olan seçme ve seçilme hakkının kadına verilmesinin yıldönümü. Bir tarafta kadın hakları, Medeni kanunda kadına verilen haklar, diğer tarafta maalesef kadın cinayetleri. Kadının gücü kişiliğinden gelir ve kim ne derse desin erkekten üstündür” dedi.

 
“10 Kasım’ı ‘Ata’mızı anmak ve anlamak günü’ olarak değiştirmek lazım”
10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 80’inci yıldönümüne, 24 Kasım Öğretmenler Gününe ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Gününe değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Geçen ayın en önemli olayı Ata’mızın aramızdan ayrılışının 80 yıl dönümü olmasıdır. 10 Kasım günü, onu saygı ve minnetle andık. Onu sadece almakla kalmayıp anlamamız gerektiğini de düşünüyorum. Aslında o günü ‘Ata’mızı anmak ve anlamak günü’ olarak değiştirmek lazım. Çünkü her fani öldükten sonra anılır ama Atatürk`ü anmak farklı bir şey, anlamak daha farklı bir şeydir. 24 Kasım Öğretmenler Günü, ayın en önemli günlerinden bir tanesidir. Öğretmenler gününde düzenlenen etkinliklerle öğretmenlerimizin yanında olduk. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü. O gün, yine kadınlarımız ile dayanışma içerisinde olduk ama maalesef Çanakkale’de 20 Kasım günü bir kadın cinayeti işlendi. Çanakkale’de olmaması gereken, bugüne kadar da çok fazla rastlamadığımız olaylar olmaya başladı. Bunun ilk ve son olmasını diliyorum. Böyle insanlara bu kentte yer olmaması gerekir. Çanakkale, barışın kentidir, ‘kadın cinayeti’ ve ‘Çanakkale’ isimleri yan yana gelmemesi gerekir. Gerekçe ne olursa olsun, hiç kimse ölüme layık değildir. Dini kitaplarda veya yasalarda ‘kocasına karşı gelen kadını öldürün’ denmez. Bu anlayışın nasıl oluştuğunu hepimiz biliyoruz. Kadına karşı yeterli saygıyı, sevgiyi, eşitlik anlayışını göstermeyenle, bizi bu sonuçlarla karşı karşıya getiriyorlar. Umarım böyle şeylerin dünyanın hiçbir tarafında olmasını istemiyorum ama ülkemizde ve özellikle Çanakkale’de bu tür kadın cinayetlerinin bir daha olmaması için gayret göstermeliyiz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 
 
“Kentsel kalkınma ve kırsal kalkınmayı bir bütün olarak düşünüyoruz”
1 Aralık’ta düzenlenen ‘Üretimden Tüketime Kooperatifçilik’ isimli panele değinen Başkan Gökhan; “1 Aralık günü TÜKODER, Ziraat Mühendisleri Odası ve İda Dayanışma Derneği’nin ortaklığında ‘Üretimden Tüketime Kooperatifçilik’ adı altında panel düzenlendi. Bu panele Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Bademli Ziraat Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Tomar katılarak, bizlere bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Önümüzdeki süreçte bizim de kooperatifçiliğe önem vermemiz gerekiyor. Çünkü kooperatifçilik çok önemli. Biz maalesef bunu hep ikinci plana attık. Hâlbuki burada hem kamu yararı var, kaynak israfı yok üreticinin malı değerlendirmesi var ve tüketicinin daha ucuz mal temin etme söz konusu. Dolayısıyla kentsel kalkınma ve kırsal kalkınma bir bütün olarak düşünüyoruz” dedi. 

“Kadının gücü kişiliğinden gelir ve kim ne derse desin erkekten üstündür”
Başkan Gökhan; “3 Aralık’ta Dünya Engelliler gününü kutladık. Bizim çeşitli engelli gruplarında 34 engelli personelimiz var. 3 Aralık günü personelimizle bir toplantı yaptık, duygu ve düşüncelerimizi orada paylaştık. Aynı gün Sarıcaeli’de Özel Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açılışını gerçekleştirdik. Son olarak 5 Aralık Dünya kadın hakları günü kutladık. 5 Aralık aynı zamanda Atatürk devrimlerinin en önemlisi de bir tanesi olan seçme ve seçilme hakkının kadına verilmesinin yıldönümü. Bir tarafta kadın hakları, Medeni kanunda kadına verilen haklar, diğer tarafta maalesef kadın cinayetleri. Kadının gücü kişiliğinden gelir ve kim ne derse desin erkekten üstündür” dedi. 
(Baykal Sağlam)
Paylaş