havadurum

20 günde bir fatura nasıl oluyor!

Özelleştiği günden beri, abonelerini karşı olan yükümlülüklerinde zafiyet yaşayan Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş. (UPESAŞ) şimdi de 20 günde bir fatura kesmeye başladı. Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş. (UPESAŞ) uygulamalarıyla abonelerini şaşırtmaya devam ediyor.

1912
Elektrik aboneliğini iptal eden vatandaşların yatırdığı depozito paralarını aylardır ödemeyen UPESAŞ, bu konuda gelen yüzlerce şikayete de duyarsızlığını sürdürüyor. Özelleştiği günden bu yana çeşitli sorunlar yaşatan ve hatta anlaşmalı olduğu bir şirketle ilişiğini kestiği halde bunun için gerekli önlemleri almadığı için abonelerin dolandırması gibi olaylarında yaşanmasına neden olan UPESAŞ’a vatandaşların tepkisi giderek yükseliyor.
 
Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş. (UPESAŞ) uygulamalarıyla abonelerini şaşırtmaya devam ediyor. Elektrik aboneliğini iptal eden vatandaşların yatırdığı depozito paralarını aylardır ödemeyen UPEDAŞ, bu konuda gelen yüzlerce şikayete de duyarsızlığını sürdürüyor. Özelleştiği günden bu yana çeşitli sorunlar yaşatan ve hatta anlaşmalı olduğu bir şirketle ilişiğini kestiği halde bunun için gerekli önlemleri almadığı için abonelerin dolandırması gibi olayların da yaşanmasına neden olan UPEDAŞ’a vatandaşların tepkisi giderek yükseliyor. Aylardır depozito ücretlerini geri iade etmeyen UPEDAŞ, bu ay da 20 günde bir faturalandırma yapmaya başladı. Hangi kanun ya da yönetmeliğe göre yaptığı belli olmayan bu faturalandırma işleme sonucu, vatandaşlar 20 gündü bir gelen faturalarını görünce şaşkınlık içinde kaldı. UPEDAŞ, 20/12/2012 ile 10/01/2013 tarihleri arası yaptığı ücretlendirme sonrası, 11/01/2013 ile 02/02/2013 tarihleri arasında ikinci faturayı da abonelerine dağıttı. 20 günde bir fatura keserek, abonelerinin tepkisini çeken UPEDAŞ’ın bu uygulamasının hangi gerekçelere dayandığı çok merak ediliyor.
 
Yine faturaların incelendiğinde, tüketim bedeliyle, son rakam arasında ortaya çıkan fark da vatandaşların ‘resmen soyuluyoruz’ demesine neden oluyor. Enerji fonu, TRT payı vb. kalemlerle dolaylı vergiler toplanması da vatandaşların gözünden kaçmıyor.
Paylaş