havadurum

2. Lavanta Festivali başlıyor

3093

Gelibolu Kavakköy`de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan "Lavanta Festivali" hazırlıkları son sürat devam ediyor. Kavakköy`ün hemen girişinde bulunan 18 dönümlük lavanta tarlasında gerçekleştirilecek festival 18 Haziran- 17 Temmuz tarihleri 10.00- 19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. 

Gelibolu`da yerli üretim lavanta hasat makinaları sergilenecek
18 Haziran cumartesi günü 13.00`da resmi açılışın gerçekleşeceği Lavanta Festivali`nde; lavanta fidesi, lavanta yağı, lavanta kolonyası, lavanta sabunu, gibi özel ürünlere tanıtılacak. Bunun yanı sıra, Gelibolu Kadınlar Kooperatifi`nin ve Kavakköy Ekolojik Turizm Derneği`nin yöresel lezzetleri teşhir ve satışı yer alacak. 57. Alay Komitesi de Lavanta Festivali`nde etkinliğe katılanlarla buluşacak. Gelibolu Esnafı ürünlerinin sergileneceği stantların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının stantları da yer alacaktır. Festivalde yerli üretim lavanta hasat makinaları sergilenecek.
"Lavanta sayesinde Kavakköy, doğa ve turizmle anılacak"
Kavakköy Ekoloji Turizm Derneği Başkanı Nevzat Aktepe, bu yıl ikincisi düzenlenen festivale ilişkin "Lavanta tarlaları sayesinde Kavakköy, doğa ve turizmle anılacak. Ziyaretçilerimiz, tarlalarımızda eşsiz fotoğraflar çekerek, güzel anılar biriktirecek. Yöresel ürünlerimiz, lavanta kolonyalarımız, parfümlerimiz, yağlarımızla birlikte misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamayı planlıyoruz. Tüm Çanakkale halkımız, çevre illerden farklı şehirlerden vatandaşlarımız, festivalimize davetli" ifadelerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş