2-B yasalaştı, gözler arazilere çevrildi

Orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin 2-B tasarısı Meclis’te kabul edilerek yasalaştı. Çanakkale de 7.8 milyon metre kare arazi satışa sunulurken ne kadar gelir elde edileceği merak konusu oldu.

726
Uzun süredir kamuoyunu meşgul eden orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili 2-B tasarısı mecliste yasalaştı. Çanakkale de 7.8 milyon metrekare arazinin satışa sunulacağı bildirildi. Yasa da yapılan son dakika değişikliği ile 2-B arazilerinin satış bedeli arttırıldı. Rayiç bedelin yüzde 50’si olan satış bedeli yüzde 70’e çıkarılırken, 10 eşit taksit halinde 5 yıla yayılan ödeme süresi de belediye ve mücavir alanlarda 3 yıla yayılan 6, bunların dışındaki alanlarda da 4 yıla yayılan 8 eşit taksite indirildi. Faizsiz olacak ödemelere yüzde 20’lik peşin indirimi getirilirken, en az yarısının ödenmesi halinde de yüzde 10 indirim uygulanacak. Çanakkale de bu değişikliklerden sonra elde edilecek gelirini daha da artacağı kaydedilirken köylülerin bu arazileri almasının zorlaştığı öne sürüldü.
 
“Defterdarlık hazırlıklarını tamamladı”
Çanakkale Defterdarı Sacide Şakar da Çanakkale için çalışmalarını tamamladıklarını ancak resmi açıklamayı Cumhurbaşkanı onayından sonra yapacaklarını bildirdi.  Şakar şunları söyledi; “Rakamsal bilgiler var, netleşmediği için açıklama yapmıyoruz. Yasalaşma süreci var. O süreçten sonra 2-B ile ilgili geniş kapsamlı açıklama yaparız. Defterdarlık olarak tespitlerimiz var. Yasal olarak nasıl çıkacağı da önemli. Eski bize önerilen taslak tespitiyle yaptık onlar hazır.  Ama yeni tespitlerimiz de olacaktır.”
Paylaş