havadurum

19 Mayıs kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk`ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, 19 Mayıs nedeni ile mesaj yayınladılar.

405
Vali Çınar`dan 19 Mayıs mesaj
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile yayınladığı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs tarihi, ülkemizin bağımsızlığına kadar giden yolda atılan en önemli adımlardan biri olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin canını ortaya koyarak başlattığı istiklal mücadelesi sonrasında kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti, yine Mustafa Kemal Atatürk, tarafından gençlere emanet edilmiştir. Gençliğe hitabesinde: `Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir` diyen Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe olan güvenini ifade etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan, 19 Mayıs ruhuyla, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz Cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bugünümüzü borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Gökhan`ın mesajı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, 19 Mayıs ile ilgili olarak yayınladığı mesajında; “Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan`ın 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı19 Mayıs, Milletimizin benliğini `Bağımsızlık` bayrakları altında tüm dünyaya duyurduğu günün başlangıcıdır. Türk Milletinin destanlar yazdıran azmi, inancı ve gücü, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de örnek olmuş, güç vermiştir. Tarihe Türk’ün adını mucize zaferler ile yazdırmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını sonsuz saygı, minnet ve özlem ile anıyor, bağımsızlığımızın bekçisi Türk gencinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
 
“İlhamımızı 19 Mayıs`tan alıyoruz”
Çanakkale Barosu Başkanı Av. Bülent Şarlan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınladı. Şarlan, “Çanakkale Barosu avukatları olarak özveri, mücadele, dayanışma, birlik ve beraberlik ilhamımızı 19 Mayıs`tan alıyor, Atatürk’ün bıraktığı emanete dün olduğu gibi bugün de sahip çıkıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın başladığı bugünün, Hukuk Devleti için açılmış bir yol olduğu bilinciyle bu özel tarihin öneminin ve değerinin hukukçular olarak farkındayız. Atatürk’ü Anma günü olarak da kabul edilen 19 Mayıs’ın Atatürk’ü anmak kadar anlamak içinde bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Umudumuz gençliğin, 1919 Türkiye’sinden kendisine pay çıkarmasını, atalarımızı kendisine örnek alması ve mücadele azmini hiçbir zaman bırakmaması ise en önemli arzumuzdur. Bu eşsiz tarihi yazan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve özlemle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum” dedi.
Paylaş