havadurum

"152 cesur insanla yola çıktık"

3087

 Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığında kurulan Gelecek Partisi, Çanakkale’deki kadrosunu tamamlayarak yönetim listesini açıklamıştı. Gelecek Partisi kurucu İl Örgütü tarafından dün Truva Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı, 24.Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kültür-Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, İl Başkanı Hüseyin Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Toplantı açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yıldırım, 152 cesur kurucu ile Türk siyasetine yeni bir soluk getirmek üzere partinin kurulduğunu belirtirken, Kültür-Turizm Politikaları Başkanı Karadağ ise parti kurmanın bile cesaret istediği bir noktada Gelecek Partisi’nin kurulduğunu ifade etti. Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Üstün ise, Gelecek Partisi’nin kurulması ile ilgili, “Otoriter sistem, yarı başkanlık, ucube sistemin uygulamaya girmesinden sonra artan sistem bozukluğu dolayısıyla toplumda yükselen bir talep oluştu” dedi.

 

“İlçe yönetimlerini oluşturmak için çalışıyoruz”

Toplantı açılış konuşmasını yapan konuşan İl Başkanı Yıldırım, “152 cesur kurucumuz ile Türk siyasetine yeni bir soluk getirmek üzere partimiz kuruldu. Cesur diyorum çünkü ülkemizde iktidar partisi ve ortakları dışında bir partide siyaset yapmak cesaret işi oldu. 63 ilimizde il başkanlarımız atandı. Teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor. En geç Eylül ayında birinci olağan kongremizi yapacağız.  Çanakkale ilinde, Merkez ilçe, Ezine, Biga ve Çan ilçe başkanlarımızı atadık. İlçe başkanlarımız yönetimlerini oluşturmak için gece gündüz çalışıyorlar. Elimizdeki isim havuzundan partimizi en güçlü şekilde temsil edecek arkadaşlarımızla yolumuzda yürümeye çalışıyoruz. Anadolu’nun dört bir köşesinde Gelecek Partisi olarak gönüllere girmek üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Geleceğimiz için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz”

Konuşmasında, “Geleceğimiz için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz” ifadelerini kullanan Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Karadağ; “Bizlere belirlenen görev çerçevesinde, teşkilatlarımızı illerimiz bazında ziyaret ediyoruz. Gezdiğimiz yerlerde hem teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz hem de sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Türkiye’de parti kurmanın bile cesaret istediği bir yere geldik. 152 cesur kurucu ile Gelecek Partisi kuruldu. Gelecek Partisi 12 Aralık’ta kuruluşunu ilan etti. Yaklaşık 6 ayda 63 ilde, 245 ilçede teşkilatlandı. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nde, başkanlık sisteminin getirdiği otoriter sistemin, baskıcı anlayışın hakim olduğu ülkemizde, özgürlükleri savunan bir Gelecek Partisi kuruldu” dedi.

 

“Çanakkale ruhu ile yola çıkmış bir partiyiz”

Çanakkale ruhu ile yola çıkmış bir parti olduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Üstün ise; “Özellikle gezdiğimiz yerlerde bir ümit olmanın, alternatif olmanın mutluluğunu gördüm. Esnafımızın kepenk kapatacak duruma geldiğini gördüm. Sayın Genel Başkanımız Başbakanlığı bıraktığı dönemde ve sonrasında yanında olan isimlerdenim. 21-22 ilimizi gezdik. İlk zamanlarda böyle bir beklenti yoktu. Gençlerle bir araya geliyorduk, üniversitelerde gençlerle istişarelerde bulunuyorduk. Belli bir süre sonra, memlekette yaşanan otoriter sistem, yarı başkanlık, ucube sistemin uygulamaya girmesinden sonra artan sistem bozukluğu dolayısıyla toplumda yükselen bir talep oluştu” dedi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş