15 otizmli müzik dehası buluştu

692
Türkiye`nin farklı şehirlerinden, müziğe yetenekli 15 otizmli öğrenci Çanakkale`de buluştu. Türkiye`de bir ilk olan Otizm ve Müzik Yaz Okulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği`nin desteğiyle ÇOMÜ Devlet Konservatuvarı tarafından organize edildi. Açılışa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, Anadolu Üniversitesi Otizm ve Müzik Yaz Okulu Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Torun, Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
15 otizmli öğrenci, 15 gönüllü tek amaç
Türkiye`de ilk kez gerçekleştirilen bu organizasyonda farklı illerden gelen otizmli öğrenciler bir hafta boyunca çalgı, ses, koro, ritim ve solfej eğitimi aldı. Öğrenciler derslerine devam ederken; aileler ise bilim insanları tarafından hazırlanan konferanslara katıldılar. 15 otizmli öğrenciye 15 gönüllü ve 15 eğitimcinin destek olduğu organizasyonda konservatuar eğitimcilerinin yanı sıra lisans ve yüksek lisans öğrencileri de katkı sağladı.
"Etkinlik, toplumsal katkıya bir örnek"
Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, "Otizmli öğrencilerimizin hayatlarına dokunulduğu zaman ne kadar başarılı olduklarını bugün bir kez daha görmüş olduk. İçerisinde yetişmiş olduğumuz bu topluma karşı borcumuzu ödemeliyiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu etkinlik toplumsal katkıya bir örnektir. Bu tür etkinliklerin devamının gelmesini temenni ediyorum" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş