havadurum

'15 günde 8 yangın'

464
Ezine`ye bağlı Tavaklı Köyü`nde 15 gün içerisinde 8 kez yangın çıktı. Aynı bölgede ve farklı noktalarda çıkan yangınlar, görevlilerin dikkati ve ani müdahalesi ile faciaya dönüşmeden söndürüldü. Art arda çıkan yangınlara köy halkı ve çevre sakinleri de ellerindeki araçlarla müdahale ederken, aynı zamanda köy gençleri de bölgede nöbet tutarak teyakkuz halinde bekliyorlar. Yangınların sıklığı bürokrat ve siyasileri de harekete geçirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek bölge halkını ziyaret ederek yangın alanlarını inceledi. Milletvekili Erkek, gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamada, çıkan yangınların kısa sürede söndürüldüğünü, bölge halkının özellikle gençlerin özverili çalışarak, kendi araçları ile müdahale ettiğini söyledi. Bölge halkının, yangınların bölgeyi iyi bilen biri tarafından çıkartılabileceği kanaatinde olduğunu ifade eden Milletvekili Erkek, şu anda böyle bir düşüncenin gerçekliğinin bilinmesinin mümkün olmadığı belirtti. Erkek, yine de aynı bölge içerisinde 8 yanının çıkmasının düşündürücü olduğunu söyledi. 
"Görevliler ve köy gençleri özveriyle çalışıyorlar"
Milletvekili Erkek, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada; "Bölgeye 2 kere ziyaret düzenledik. Hem oradaki hemşehrilerimize geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduk, hem de oradaki yanan bölgeleri inceledik. Hem orman yetkilileri ve görevlileri olsun, hem köyün gençleri olsun son derece özverili ve dikkatlice görevlerini yapıyorlar" dedi. 
"Neyse ki tüm yangınlar büyümeden kontrol altına alındı"
 Son 15 günde önceki gece çıkan yangınla beraber aynı bölgede 8`inci kez yangın çıktığını beliren Erkek; "Cuma günü ve Pazar oradaydık. İlçe Meclis üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte Kaymakamla ve orman yetkilileri ile görüştük. Neyse ki anında müdahale edilip, tüm yangınlar büyümeden kontrol altına alındı. Özellikle köyün gençleri çok iyi çalışıyorlar. Yangına, kendi kepçeleri ile müdahale ediyorlar. O bölgede yine siteler, yazlıklarda var. Hem yanan yerleri gezdik ve hem de yangın sırasında oradaydık" dedi. 
"Tavaklı`da 8 kez yangın çıkmış olması da düşündürücü"
Bölge halkının çıkan yangınlara şüphe ile yaklaştığını belirten Erkek; "Köylü ve çevredeki insanlarda yangınların bölgeyi iyi bilen biri tarafından çıkartıldığı kanaati de var. Bu ne kadar doğrudur şu anda bilebilmek mümkün değil. Umarım böyle bir şey doğru değildir. Herkes bu konuda çok dikkatli ve tedbirli. Tabi tek bir bölgede, Tavaklı`da 8 kez yangın çıkmış olması da düşündürücü. Neyse ki hızlı bir şekilde bu yangınların kontrol altına alınıyor olması da önemli. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi. 
Vali Aktaş yangın bölgesini inceledi
Vali İlhami Aktaş`da Tavaklı Köyünde bulunan yangın bölgesine giderek orman yangınının söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Aktaş`a, Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yahya Sezgin, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ve Tavaklı Köyü Muhtarı Ender Şengül eşlik etti. 2 ilk müdahale aracı, 4 helikopter, 9 arazöz, 4 su ikmal aracı, 6 hizmet aracı, 1 yer ekibi, 3 dozer, 3 trayler, 10 teknik personel, 5 itfaiye, toplam 92 personel ve vatandaşların da yardımı ile müdahale edilerek kontrol altına alınan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, yangının söndürme ve soğutma çalışmaları hakkında Orman Bölge Müdürü Enver Demirci`den bilgi aldı. Tavaklı Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali İlhami Aktaş, yangına müdahale eden orman ekiplerine ve vatandaşlara teşekkür etti.
(Eren Aşnaz)
Paylaş