"14 maddelik soruna çözüm ürettik!"

982
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, Kapıkule Sınır Kapısı`nda yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik açıklamada bulundu. Uz, Avrupa ülkelerinde yaptıkları çalışmanın ardından gurbette yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümlerine yönelik İYİ Parti tarafından 14 maddelik taahhütnameyi Kapıkule Sınır Kapısı`nda dağıttı. Uz, "Ne yazık ki; ülkemizde yaşanan sahipsizlik sancısının yarattığı bu duyguyu, ekmeğini yurt dışında kazanan emekçi vatandaşlarımızın da iliklerine kadar hissettiklerini söylemek istiyorum" dedi. "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını 14 ana başlıkta topladık. Hepsi için de çözümler ürettik" sözlerine yer veren İYİ Partili Uz, "Yakın bir gelecekte Türkiye`yi yönetmeye talip olan İYİ Parti iktidarında da bu sorunları nasıl çözeceğimize ilişkin somut bir yol haritası çıkardık. Bu doğrultuda hazırladığımız broşürlerimizi Kapıkule`den giriş ve çıkış yapan vatandaşlarımıza hem dağıttık hem de onlarla hasbıhal ettik" diye belirtti.
"Adalet mekanizmasının adil çalışmadığı görüyoruz"
İYİ Partili Uz Türkiye gündemine dair, "Ülkemizin her açıdan zor günler geçirdiğini, vatandaşımızın günlük hayatını idame ettirmede yaşadığı ciddi zorlukları, milletimizin içine sokulduğu `fakruzaruret` halini hepimiz biliyoruz. Öte yandan hukukun üstünlüğü ilkesinin örselendiği, adalet mekanizmasının adil çalışmadığı, hak ve özgürlüklerin yerini baskı ve zulmün alarak adeta istibdat döneminin yaşandığı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarının hasar gördüğü, geçim derdine düşürülen insanlarımızın kaderine terk edilerek sahipsiz bırakıldığı da hepimizin malumu" sözlerine yer verdi.
"Avrupa`yı bir baştan bir başa dolaştık"
Uz sözlerine şu şekilde devam etti, "Ne yazık ki; ülkemizde yaşanan sahipsizlik sancısının yarattığı bu duyguyu, ekmeğini yurt dışında kazanan emekçi vatandaşlarımızın da iliklerine kadar hissettiklerini söylemek istiyorum. Bugün bu toplantıyı düzenleme amacımız da, derdi dünyadan büyük çileli gurbetçi dostlarımızın duygu ve düşüncelerine tercüman olmak, onların sesi olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve çözüm noktasındaki beklentilerini dillendirmek, bizlerin de konuyla ilgili plan ve projelerimizi samimiyetle anlatmaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener`in tensipleriyle bu görevi üstlenmemin hemen sonrasında Avrupa`yı adeta bir baştan bir başa dolaştık, gurbetçi vatandaşlarımızla bir bir istişare ederek, belli başlı sorunları tek tek not aldık" dedi.
"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını 14 ana başlıkta topladık"
Yurtdışı çalışmamalarına aralık vermeden devam ettiklerini kaydeden Uz, "Her birinin üzerinde hassasiyetle çalışarak, Genel Başkanımız Meral Akşener`in de onayı dahilinde çözümler ürettik. Yakın bir gelecekte Türkiye`yi yönetmeye talip olan İYİ Parti iktidarında da bu sorunları nasıl çözeceğimize ilişkin somut bir yol haritası çıkardık. Bu doğrultuda hazırladığımız broşürlerimizi Kapıkule`den giriş ve çıkış yapan vatandaşlarımıza hem dağıttık hem de onlarla hasbıhal ettik. Genel Başkanımız Meral Akşener ile milletvekillerimizin de her fırsatta gerek Meclis çatısı altında, gerek kamuya açık platformlarda, gerekse medya organlarında dile getireceği sorunları ve çözüm yollarını, sizlerle paylaşmak için buradayız. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını 14 ana başlıkta topladık. Hepsi için de çözümler ürettik ve sizlerle paylaşıyoruz. Bugün burada olduğunuz ve sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi. 
"Her sorun için çözümümüz var"
Uz, yurtdışında yaşayan vatandaşların 14 ana başlıkta topladıkları başlıkları ise şu şekilde sıraladı, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye`de araç izni, Almanya`da mezar yerlerinin süreli oluşu (25 yıl kiralama) ile ilgili tedirginliğin giderilmesi, Türklerin yaşlı bakım evleri ile ilgili sorunları, Cenazelerin Türkiye`ye nakliyesi konusunda yaşanan sorunlar, Türkiye`den emeklilik hakkı kazanmış vatandaşların mağduriyetleri, Türkiye`de yatırım yapmak isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın mağduriyetleri (Holding mağduriyetleri), Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Kurban kesiminde yaşanan sorunlar, Türkiye`nin Almanya ile yapmış olduğu veri paylaşımı anlaşması ile Alman Hükümetinin Türkiye`deki hesaplara ulaşılması sonucunda Almanya`da uygulanan ağır vergi kaçırma cezalarının çözümü ve müeyyidelerin ortadan kaldırılması, Türkçe`nin ders olarak verilmesi ve korunması, kış sezonundaki ortalama uçak maaliyetlerinin izin döneminde fahiş şekilde artması, aynı zamanda yük haklarının (kg) düşmesi, İzin döneminde gümrük kapılarındaki (Kapıkule vs.) yoğunluk, Temel vatandaşlık sorunları, Konsolosluklarda pasaport yenileme sürelerinin çok uzun olması ve ihtiyaçlarını gidermek için giden vatandaşlarımıza konsolosluk yetkililerinin kabaca ve nezaketsiz davranışları." İYİ Partili Uz, her bir sorunu parti olarak gündeme getirerek, çözüm ürettiklerini kaydetti.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş