havadurum

1 Mayıs’a da tahammül yok!

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü`ne kısa bir zaman kala, siyasi parti, sendika ve derneklerin 1 Mayıs kutlamalarını çağrısı sürüyor. Önceki gün Mümtaz Pirinçciler Meydanı`nda bir gün arayla stand kuran Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü ve Çanakkale Halkevi üyeleri, bildiri dağıtarak 1 Mayıs`a çağrı yaptı. Diğer yandan Emek Partisi ve Halkevi üyeleri`nin 1Mayıs`a çağrı amacıyla kentin belirli noktalarında yaptığı afişler kim olduğu bilinmeyen kişiler tarafından söküldüğü, sökülemeyen afişlerin ise üzeri sprey boyayla karalandığı iddia edildi.

469
 
 
Her yıl çeşitli etkinlikler ve yürüyüşlerle kutlanan 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, bu yılda siyasi parti, sendika ve STK`ların çağrısıyla kutlamaya hazırlanıyor. Çanakkale`de de her yıl kutlanan 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için partiler ve sendikaların çalışmaları sürüyor. Önceki günlerde Mümtaz Pirinçciler Meydanı`nda bir gün arayla stand kuran Emek Partisi ve Çanakkale Halkevi üyeleri, bildiri dağıtarak vatandaşları 1 Mayıs kutlamalarına çağırdı.
 
 
“Afişler söküldü ve boyandı”
Öte yandan Çanakkale`de kutlanacak olan 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü`ne çağrı amacıyla kentin belirli noktalarına afiş çalışması yapan siyasi parti ve derneklerin yaptıkları afişlere tahammülsüzlük sürüyor. Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü ve Çanakkale Halkevi üyelerinin kentin belirli noktalarında duvar ve panolara yaptıkları afişler söküldüğü, sökülemeyen afişlerin ise okunmayacak şekilde, üzeri sprey boyayla boyandığı iddia edildi. Afişlerin kimler tarafından sökülüp boyandığı bilinmezken, yasal olan siyasi parti ve derneklerin, işçiler ve emekçiler açısından önemli bir güne çağrı amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalara engel olunması, Çanakkale kamu oyununda tepkisini çekiyor.
Paylaş