+1 farkla en güzel gülüş onlarda...

378
Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Kent Konseyi ortaklığında 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği geçekleştirildi. Belediye Spor Merkezi Kapalı Spor Salonunda 21 Mart 2023 Salı günü düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Av. Ali Aydın Çalıdağ, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülay Aktaşçı, Sosyal İşler Müdürü Canan Ergun, Down Sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Bunun yanı sıra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da günün anlam ve önemine ilişkin açıklamada bulunarak, "Uygun eğitim programları ile toplum hayatının her noktasında başarılı olabileceklerini iyi bildiğimiz down sendromlu" dedi.

"Down Sendromluların her gün farkındayız"
Etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Ünüvar; "Bugün hepimiz sizler ile beraber eğlenmeye geldik. Biz Down Sendromluların her gün farkındayız ama bugün özellikle sizler ile ilgili ne gibi eksiklikler bıraktık veya neleri atladık onlara bir kez daha dönüp bakmalıyız. Bugün burada sizler ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. Umarız güzel ve eğlenceli bir gün geçirirsiniz" dedi. 
 
"Sizlerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesini sağlamak bizim görevimiz"
Etkinlikte söz alan Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Çalıdağ ise; "Sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Sizlerin daha iyi şartlarda yaşayabilmesini sağlamak bizim görevimiz. Bunu sağlayabilmek için de hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü için hep birlikte pasta kesimi gerçekleştirilirken, etkinlik şarkılar danslar ve çeşitli oyunlar ile devam etti. 
 
"Down sendromlu bireylerimizin her zaman yanındayız"
Belediye Başkanı Gökhan, günün anlam ve önemine ilişkin, "+1 kromozom sayısı ile dünyaya gelen down sendromlu bireylerimize yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihi, Dünya Down Sendromlular Günü olarak ilan edilmiştir. Bu noktada, Down sendromuna sahip bireylerimizin toplum hayatında olumsuz tutumlarla karşı karşıya kalmaması, ötekileştirilmemesi, bunun için de toplumun bilinçlenmesi çok önemlidir. Bizler, bu dünyada tüm farklılıklarımız, tüm renklerimizle güzeliz. Dolayısıyla uygun eğitim programları ile toplum hayatının her noktasında başarılı olabileceklerini iyi bildiğimiz down sendromlu bireylerimizin her zaman yanındayız, destekçileriyiz. 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla bu konuda bilinçlenmemizin önemli olduğuna bir kez daha vurgu yapıyor, tüm down sendromlu kardeşlerimize sevgilerimi sunuyorum" sözlerine yer verdi.
(Atilla Akın)
 
Paylaş