havadurum

Zübeyde Hanım anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 91. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı. Halk bahçesinde bulunan Zübeyde Hanım büstünde iki ayrı anma töreni gerçekleştirildi.

1397
 
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen önderliğindeki partili kadınlar, Halk bahçesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanımı anmak için bir araya geldi. Zübeyde Hanım büstüne çelenk sunan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen; “Tüm milletimizin kıymetli annesi olan Zübeyde Hanım, dinine ve geleneklerine bağlı bir annedir. 14 Ocak 1923 yılında İzmir`de vefat etmiştir. Yaşamımızda bize ve milletimize olan katkılarını unutmayarak Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde yapılan Cumhuriyet devrimlerini bütün yurttaşlarımız için kazanımları vardır. Ama biz kadınlar yönünden daha özel bir yanı vardır. Zübeyde annemizin ruhu şad olsun” dedi.
 
 
“Örnek bir annenin izindeyiz”
Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar ile beraberindekiler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımı ölümünün 91. yıldönümünde anmak için Halk Bahçesi’nde toplandı. Halk Bahçesi’nde düzenlenen tören Zübeyde Hanımın büstünün önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından Türk Anneler Derneği tarafından büste çelenk sunuldu. Türk kadınına toplumda layık olduğu yerin verilmesinde katkısı olan Zübeyde Hanımı ölümünün 91. yıldönümünde minnetle andıklarını belirten Türk Anneler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Belgin Akpınar; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün annesi Zübeyde Hanımın, ölümünün 91. yıldönümü. Zübeyde hanım hepimiz için örnek bir annedir. Türk Anneler Derneği olarak, örnek bir annenin izindeyiz. Ruhu şad olsun” dedi. Yapılan açıklamanın ardından tören sona erdi.
Paylaş