Zor tercih..

519

 TFF., bu sezon yarıda kalan Türkiye İkinci ve Üçüncü ligleri sonlandırırken, çok fazla zorlanmadı. TFF Yönetimi, 162 kulüp takımının 11 ayrı grupta yer aldığı Bölgesel Amatör Lig’de grup birincilerini 3.Lige yükselterek, BAL’da da sorunu kısmen çözdü. Ancak, Bölgesel Amatör Lig’de 2020-2021 sezonunda yer alacak takımların statüsünü açıklayamadı. Ayrıca, iller düzeyinde oynanan ve yarıda kalan Süper Amatör Liglerde uygulanacak esasları da belirleyemedi. Bu nedenle, bu sezonki mevcut kriterlere göre,  BAL’da yer alan takımların yeni sezondaki konumlarının ne olacağı bilinmiyor. Bununla birlikte, illerdeki Süper Amatör Liglerden hangi takımların BAL’a yükseleceği de şimdilik gizemini koruyor. Bu durumdan rahatsızlıklarını belirten kulüp takımları, sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve tescil formatlarının açıklanmasını bekliyor.

 

BAL takımları TFF’nin kapısında

Öte yandan, Bölgesel Amatör Ligleri`nde (BAL) mücadele eden bazı kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu`nun (TFF) kapısına dayanarak, puan tablosunda ikinci sırada yer alan takımların 3. Lig`e alınmaması kararının değiştirilmesini istedi. Kulüplerin TFF`ye yaptığı çıkarmaya polis engel oldu. BAL`da yer alan 11 grubun ikinci sırasında yer alan 9 kulübün temsilcisi önce  TFF`nin Beylerbeyi`ndeki binasına gitti. Ancak burada muhatap bulamayan kulüp temsilcileri soluğu TFF`nin Riva`daki genel merkezinde aldı. Güvenlik yetkilileri herkesin içeri girmesine izin vermedi. Bunun üzerine kulüpler aralarından bir temsilci seçti. Söz konusu temsilci TFF yönetimiyle görüşmeye gitti.

 

Görüşme olumsuz

Yapılan görüşmede TFF`nin verdiği kararın değişmeyeceği bir kez deklere edildi. TFF yönetimi kulüplerle daha önce yaptığı görüşmelerde BAL`da ilk iki sırayı alan kulüplerin üçüncü lige çıkartılacağını söyledi. Fakat, alınan resmi kararda sadece birinciler üst lige terfi ettirildi. Bunun üzerine kendilerine verilen sözün tutulmadığını belirten BAL gruplarının ikinci sıradaki takımları da tepkilerini dile getirmek için TFF`nin kapısına dayandı.

 

Hangi takımlar ikinci sırada?

1. Grup: Siirt İl Özel İdare Spor

2. Grup: Adıyaman 1954 Spor

3. Grup: DSİ Karadenizspor

4. Grup: 1074 Çankırıspor

5. Grup: Ceyhanspor

6. Grup: Ankara TKİspor

7. Grup: Isparta 32 Spor

8. Grup: Yunus Emre Belediyespor

9. Grup: Belediye Kütahyaspor

10. Grup: Çiğli Belediyespor

11. Grup: Edirnespor

Haber Merkezi

Paylaş