Zirve Karakartalsız olmaz!

515
Siyah-Beyazlı ekip iki maçlık aradan sonra üç puana uzanırken, İttifak Holding Konyaspor`un ligdeki galibiyet hasreti ise altı maça çıktı. İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçta Beşiktaş`a galibiyeti getiren golü 81. dakikada Valentin Rosier kaydetti. Beşiktaş, Fabrice N`Sakala`nın 21. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kalmasıyla mücadeleyi 10 kişiyle tamamladı.
 
Bu sonucun ardından Beşiktaş 48 puana yükselerek Fenerbahçe ve Galatasaray ile puanını eşitlerken, İttifak Holding Konyaspor ise 24 puanda kaldı. Beşiktaş`ta Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fraport TAV Antalyaspor karşısında ilk 11`de görevlendirdiği Atiba Hutchinson ile Georges-Kevin N`Koudou`yu yedek soyundurdu. Yalçın, bu oyuncuların yerine Necip Uysal ile Rachid Ghezzal`e şans verdi.
Siyah-Beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Gökhan Töre ile Rıdvan Yılmaz, Konyaspor karşısında takımlarını yalnız bıraktı. Cezalı olan Dorukhan Toköz ile Bernard Mensah karşılaşmada görev alamadı. Beşiktaş`ın yeniden kadrosuna dahil ettiği Cenk Tosun, maçı tribünden takip etti. Cenk Tosun, Everton takımından sezon sonuna kadar kiralanmıştı.

Ne dediler?

Beşiktaş-Konyaspor maçıını yorumlayan spor yazarlarının görüşleri şöyle oluştu

Mehmet Demirkol - Fanatik
Konyaspor, ilk yarı boyunca şut çekemedi. Özellikle Rosier-Ghezzal bağlantısı dikkat çekiciydi. Sergen Yalçın, geçen hafta değişikliklerden istediği verimi alamamıştı ama bu hafta riskli ve cesur bir hamle yaptı. Aboubakar`ı oyundan alıp, Larin`i merkeze çekmek kolay bir tercih değil. Ancak asıl etkiyi Atiba değişikliğinden aldı. Bir avcı sakinliğinde takip etti, topu düşünmeden Rosier`e asist olarak verişiyle maçı aldı.
 
Ali Ece - Fanatik
Josef en az 2 kişilik oynarken, 10 kişi kaldıktan kısa süre sonra Beşiktaş`a devre sonuna kadar tekrar oyun üstünlüğünü geri getiren isimdi. Bu kadar uzun süre eksik oynayıp, bu maçı kazanmak Beşiktaş için şampiyonluk mücadelesini başka bir boyuta taşıyabilir.Tabii bu konjonktürde Beşiktaş sağlık ve teknik heyetine de ekstra mesai çıkacak,
 
Güntekin Onay - Hürriyet
Beşiktaş, Konyaspor karşısında çok üstün oynayarak ve hiç pozisyon vermeden kazandı. Süper Lig`de Beşiktaş dışında bunu yapabilecek oyun gücüne sahip başka bir takım daha yok. Beşiktaş, sadece 3 puan almadı, büyük de bir karakter ortaya koydu. Konyaspor ise son derece pasif bir görüntü içindeydi. Oyunun hiç bir anında Beşiktaş`ı tehdit edemedi. 
(Haber Merkezi)

 

Paylaş