Yüzyüze eğitim
Yüzyüze eğitimin yapılamıyor olmasına en çok hayıflanması gerekenler daha çok psikomotor yani, motor beceri dediğimiz el, ayak kullanımını gerektiren sanat, sağlık ve spor eğitimi alanlarıdır. Bunun dışındaki, bilmeye dayalı yani okumaya ve dinlemeye dayalı öğrenmeler büyük ölçüde kendi kendine öğrenme ve uzaktan öğrenme ile giderilebilir.
Ama düşünün, mutlaka yüzyüze, karşılıklı ve yakın temasın mutlak olduğu müzik eğitimlerine ilişkin bir enstrüman çalabilme, resim ve heykel yapabilme, futbol, atletizm, cimnastik gibi sportif beceri gelişimleri kazanabilme, sağlık alanında ameliyat yapabilme, dikiş atabilme, iğne yapabilme, yakın ve dokunsal teması gerektiren daha pek çok işi yapabilmeye dayalı eğitim uygulamaları telafisi zor eksiklikler yaratmaktadır.
Çözümü ise küçük gruplar halinde bulaştırma riski koşulları ortadan kaldırılmış bir şekilde ve mümkünde etkileşimlerin öğrenen grup dışında kesilmesinin sağlanarak gerçekleştirilmesidir.
Evet zor...
Ama hiç yapmamaya karşın, ne kadar zor olursa olsun uygulanabilir tarafı vardır. Mümkündür ve özellikle stratejik iş ve öğrenme alanlarında mutlaka uygulanmalıdır.
(Futbolda Altyapı Eğitimi)