Yöresel rekabet canlanacak!

Amatörler’de transfer 19 Ekim’e kadar sürecek. Ancak, takımlar yeni sezon çalışmalarına birer birer start veriyor...

583
12 kulübün katılacağı U-15 ligi 29-30 Eylül, 10 takımlı 1.Amatör 6-7 Ekim, 11 ekipli Süper Amatör 13-14 Ekim 2012 tarihlerinde oynanacak ilk hafta karşılaşmaları ile gösterime girecek. Spor’un temel taşı olan kulüpler ile Çanakkaleli futbol severler yerel kategorilerin başlamasına odaklandı...
 
Çanakkale yerel futbolunda 2012-2013 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala kulüpler liglerde mücadele vereceği takımları zorlu puan mücadelelerine hazırlamaya başladı. 1.Amatör Ligde yer alacak 10 kulüp, Süper Amatör Ligde hedefleri doğrultusunda oynayacak 11 takım için artık geri sayım başladı. Pek çok takım yeni sezona “Merhaba” diyerek, topbaşı yaptı. Çalışmalarına kondisyon ağırlıklı olarak start verdi. Bazıları daha da ileri giderek, özel maçlar serisine başladı. Hedefli olmak isteyen takımlar ise devam eden transfer döneminden yararlanarak, kadrolarını takviye etmeye devam ediyor. Bu sezon müthiş bir yarışa sahne olması beklenen 11 takımlı Çanakkale Süper Amatör Liginde mücadele verecek kulüpler çalıştırıcılarını da belirleyip, yeni antrenörleri ile yola çıkacaklar. 2012-2013 sezonunda Hastanebayırıspor Ahmet Üçüncü, Kepezspor Murat Arslan, Yeni Çanspor İbrahim Küçük, K.Biga Bld.Gençlik Serdar Duman, Özel İdarespor Aşikar Çelik, Mahmudiye Bld.spor Hasan Üçüncü, Arslancaspor Deniz Ünver, Geliboluspor Üzeyir Gül, Çan Termikspor Emin Kurt, Biga Adaspor Hasan Özdemir, Lapsekispor Ali Ateş’e emanet. 10 kulübün bulunacağı Çanakkale 1.Amatör Liginde bazı takımlar hocalarını belirlerken, diğerleri henüz yeni çalıştırıcılarını göreve getiremedi.
 
BAL takımları lige kanalize
22-23 Eylül 2012 tarihlerinde 160 kulübün katılımı ile başlayacak Bölgesel Amatör Ligin 15 takımlı 9. Grubunda yer alacak Bozcaadaspor ve Bigaspor’da zorlu maraton öncesi hazırlık maçları devam ediyor. Osman Ataol başkanlığındaki Bozcaadaspor’da Antrenör Resul Kuzu, M.İrfan Zeren başkanlığındaki Bigaspor’da Mehmet Akgün başarılı olmak için çaba harcayacaklar.
Bozcaadaspor ve Bigaspor’un yanı sıra Altınova Bld., Ayvalıkgücü Bld, Armutlu Bld., Balıkesir Bld., Bursa Yenişehir Bld., Gönen Bld., Bursa Kestel Bld., Beykoz 1908, Bursa Merinos, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Mudanya ve Vefa’nın bulunduğu BAL’ın 9. grubunda şimdi tüm ekipler gibi Çanakkale takımları da fikstür ile statünün belirlenmesini bekliyor.
 
2012-2013 SEZONU S.AMATÖR LİG TAKIMLARI
1- ÇAN TERMİKSPOR
2- MAHMUDİYE BLDSPOR
3- ÖZEL İDARESPOR
4- KARABİGA BLD.G.SPOR
5- KEPEZSPOR
6- GELİBOLUSPOR
7- YENİ ÇANSPOR
8- ARSLANCASPOR
9- HASTANEBAYIRISPOR
10- LAPSEKİSPOR
11- ADASPOR
 
2012-2013 SEZONU 1. AMATÖR LİG TAKIMLARI
1- 17 GENÇLİK İNTEPESPOR
2- KOCATEPE GENÇLİKSPOR
3- EZİNESPOR
4- GÖKÇEADASPOR
5- YEŞİL BAYRAMİÇSPOR
6- ÇİÇEKLİDEDESPOR
7- Ç.BARBAROSSPOR
8- G.HARB-İŞSPOR
9- ÇARDAKSPOR
10- TARIMSPOR
 
Cahit Göveren
Paylaş