Yılmaz Vural'dan; Efsane sözler!

439

 Türk Futbolunun deneyimli Teknik Direktörlerinden Yılmaz Vural`ın Unutulmaz 15 Sözü !

1. Sevinmek O’nun da hakkı
"Bana atlayıp zıplıyorsun diyorlar. Mourinho`ya bakın takım elbiseyle çamurlara atlıyor. Klopp deparlar atıyor. Conte gol olunca tribünlere çıkıyor. Yurt dışında antrenörlere drama dersi verilir. Bu iş böyle yapılır."
 
2. Yabancı hocaya karşı
"Türkiye`ye yabancı Teknik Direktör getirmeyin artık. Ben oyunculara Türkçe anlatamıyorum derdimi, onlar nasıl anlatacak?"
 
3. Antrenör sorununa kesin çözüm
"Ben gelsem Fenerbahçe`de, Galatasaray`da, Beşiktaş`ta antrenör sorunu olmaz. Büyük takımlardan birinin başına geçersem, vizyon Şampiyonlar Ligi Şampiyonuğu olur."
 
4. Adana Demirspor`u Play-Off finaline taşıdığı maçın ardından
"Seyirci faktörü bu işte! Onlardan rica ettim. `90 dakika sabredin, 91. dakikada maç bittiğinde anamıza avradımıza küfredin, serbestsiniz` dedim. Sağ olsunlar geldiler..."
 
5. İstikrar vurgusu
"Benim İngiltere maceram da olmuştu. Oradayken en çok dikkat edilen şuydu; Alex Ferguson 1986 yılında Manchester`ın başına geçti, ben ise Malatya`nın. Ben 25 takım değiştirdim, adam oradan emekli oldu."
 
6. 6 Günlük Gençlerbirliği kariyerinin sonu
"Dişçi koltuğunda can çekişirken telefon çaldı. Bana `İlhan Bey`i arar mısın?` dediler. Aradım, `Baba hayırdır ne oldu?` diye sordum. `Yılmaz ben sözleşmeyi feshedeceğim, oyuncular seni istemiyormuş. Bir de sen 12 tane futbolcuyu istemiyormuşsun. Ben o kadar para harcayamam` dedi."
 
7. Sezon başı isyanı
"Hiç sezon başında bir takım çalıştıramıyorum. Çünkü çok sıkıştıklarında artık `Allah kahretsin. Denize düşen yılana sarılır.` misali beni arıyor. Böyle iş buluyoruz genelde. Olsun, bizim de rolümüz bu oldu ülkede..."
 
8. Rüyalar gerçek olsa
Katıldığı bir söyleşide öğrencinin "Futbolcu olmak istiyorum. Rüyamda bile çok iyi futbol oynadığımı görüyorum" yorumu üzerine Vural, "Ben de rüyamda Real Madrid`i çalıştırıyorum." yanıtını vermişti.
 
9. İddialı
"Fenerbahçe`nin başına geçeyim, 50 bin taraftarı orgazm ederim! Taraftar büyülenir, dört köşe olur. Başkan bana bu fırsatı versin, sonra rahat rahat purosunu yaksın, maçını izlesin."
 
10. Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının ardından
"Barcelona`yla aynı mantaliteye sahibiz. Aynı oyunu oynuyoruz. Tek farkımız var; onlar şampiyonluğa oynuyor, biz küme düşmemeye..."
 
11. İtiraf
"Bana şovmen diyorlar. Tabii ki şov yapacağım. On binlerce kişi maçı izlemeye geliyor. Bazen maçı kaybedince üzülmüş gibi yapıyorum. Hepsinde üzülsem anam ağlar..."
 
12. Farklı mağlubiyetin ardından olay yorum!
Muhabirin "Hocam 90 dakikayı nasıl değerlendireceksiniz?" sorusuna deneyimli çalıştırıcının yanıtı "Tabiri caizse tecavüz ettiler bize yani... " (Kayserispor 4-1 Elazığspor)
 
13. Kader utansın
"Bana Dubai`den teklif geldi; Dubai liginin sonuncusu. Belçika`dan teklif geldi; sondan üçüncü. Ya şöyle sorunsuz bir takımdan teklif gelmiyor ki kardeşim..."
 
14. Futbolcuyu geliştirme yöntemi
"Futbolcu seve seve değil, döve döve adam edilir."
 
15. Allah`tan ümit kesilmez
"Son nefesime kadar büyük bir takımı çalıştırmak için mücadele vereceğim. Zeki Müren sahnede şarkı söylerken son nefesini verdi. Allah benim de canımı sahada alsın..."
Kaynak; Anonim
Paylaş