Yılbaşında altında yükseliş bekleniyor

Yatırımcıların merakla izlediği altın fiyatlarında yükseliş beklentisi devam ediyor.

735
2012 yılını durgun geçiren kuyumcular evlilik sezonun da bitmesiyle sıkıntılı günler yaşarken altın fiyatlarının yeni yılda artışa geçmesi ve piyasanın hareketlenmesi bekleniyor. Vatandaşların zorunlu olmadığı takdirde altın almadığını belirten kuyumcular altının, bir lira ileri, 2 lira geri gittiğini belirterek belirsizlik içinde seyrettiğini ifade ederek yatırımcıları ise beklemeleri konusunda uyarıyor.
 
 
Selami Koça:
“Altın yükselme eğiliminde. Çeyrek altın şu anda 163 lira. Yılsonuna kadar da ONS’nin bu şekilde gideceği tahmin ediliyor. Doların dalgalanmasına bağlı olarak değişebilir. Şu anda genel anlamda piyasada bir durgunluk var. Ekonomik sıkıntılar, düğünlerin bitmesi işleri olumsuz etkiliyor.”
 
 
Bahadır Gören:
“Altın Cuma gününden beri 1 lira artış gösteriyor, 2 lira geriliyor. Standardı bozulmuyor ve çok oynamıyor. Piyasada durgunluk var. Özellikle takı setlerinde ve hediyelik takıların satışında düşüş var. Sezonun bitmesi çeyrek satışlarını da olumsuz etkiledi. İnsanlar şu anda sadece yatırım amaçlı alıyor. Yılsonuna doğru artış bekleniyor, ONS 1800 olur. Bu ara belirsizlik hakim, o yüzden yatırımcı biraz beklemeli. Bunun yanında zaten sadece ihtiyaç sahipleri altınlarını bozduruyor, çünkü onlar da çıkacak söylentilerini dikkate alıyor.”
 
 
Gökhan İlçil:
“Piyasa normal olarak yıl sonu olduğu için durgun, ama yılbaşına doğru hareket bekliyoruz. Beklentimiz var. Altın fiyatlarında yılbaşına doğru yükseliş olur. Fiyatlar şu an normal düzeyde seyrediyor.”
Paylaş