havadurum

Yılbaşı ikramiyesi hayal kurduruyor

Milli Piyango büyük ikramiyenin 45 milyon olduğu yılbaşında vatandaşlar kendilerine çıkacağına inanmasa da şanslarını denemeye kararlı.

625
31 Aralık 2012`de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye olarak 1 adet 45 milyon lira verileceğinin açıklanmasından sonra tüm Türkiye’de satışa çıkan milli piyango biletlerini almak isteyen vatandaşlar talih kuşunun bu kez kendilerine konacağı ümidiyle biletlere akın etmeye başladı. Büyük ikramiye bir çok vatandaşın hayallerini süslerken, yılbaşı biletlerinden alan Çanakkaleliler de yeni yıla milyoner olarak girmek istiyor. Çanakkalelilerin yılbaşı çekilişi ile ilgili görüşleri şu şekilde:
 
 
Metin Kuru
“Yılbaşı bileti almak istiyorum, o zamana kadar parasal durumum iyi olursa alacağım. Büyük ikramiye bana çıksa önce iş açarım. Hayalimdeki iş döner, tost ve çay satılan bir dükkan açmak. Bir tane ev, bir de araba alırım. İlla da büyük ikramiyenin çıkmasına da gerek yok.”
 
 
Necati Acar
“Ben 60 senedir her yıl başında sürekli bilet alırım, amortiden başka şey çıkmadı. Ama azimle yine aldım ve alacağım. Çıkmaz da çıkarsa eğer, çocuklarım ve torunlarım için harcar, geriye kalan para ile ise yoksullara yardım yapardım.”
 
 
Tunca Yüğnük
“Büyük ikramiye bana çıksa evimin kredi borcunu öder, sonra bir olta satın alır ve Kale Resort’un önünde balık tutardım. Hiç öyle arabamı değiştireyim, başka bir model alayım gibi düşüncem yok. Paranın geri kalan kısmını da hayır işlerinde kullanırdım. Bir okul açardım, öğrenci okuturdum.”
Paylaş