havadurum

Yılbaşı esnafa uğramadı

Yılbaşı öncesi esnaf beklediği hareketliliği bulamadı.

621
Yılbaşı öncesi satışların artacağı ve piyasanın canlanacağı yönündeki beklentilerin boşa çıktığını ifade eden esnafın yılbaşı öncesi de yüzü gülmedi. Vatandaşların yılbaşı öncesinde büyük indirimlere, süslü vitrinlere ve hediyelik eşyalara da rağbet göstermediğini belirten esnaf yine de son gün yapılacak alışverişten umutlu. Yılbaşı öncesi beklediği hareketliliği bulamayan esnafların görüşleri şu şekilde:
 
Kemal Ödemiş;
“Yılbaşı ile ilgili ciddi bir hareket göremiyoruz. Bir tek öğrenci kesiminde bir hareketlilik var. Öğrenciler parfüm fiyatları uygun olduğundan hediyelik alıyorlar. Son günden umutluyuz. Biz genelde işimizi son güne bırakırız.”
 
 
Ebru Bakır;
“Yılbaşı öncesi beklediğimiz hareketlilik yok. Satışlar aynı rutinlikte devam ediyor. Esnaf koca seneden umduğunu bulamadı ki, yılbaşından bulsun. Yine de inşallah son gün bir canlanma olur diye bekliyoruz. Yılbaşında normalde en çok hediye iç çamaşırı ve çorap satılıyor.”
 
 
Mehmet Güngör;
“Yılbaşı öncesi kuruyemiş satışları fena değil, bizim fiyatımız uygun olduğu için vatandaş bizi tercihe diyor. Kuruyemişlerin tazeliği tartışılamaz.”
 
 
Tosun Süren;
“Geçen sene satışlar daha iyiydi. Bu sene gelen yabancı turist sayısı da azdı. En çok üzeri isimli hediyelik aynalar satılıyor. Genel olarak satışlar iyi diyemeyiz.”
 
 
Meriç Tanyel;
“Yılbaşı öncesi çiçek satışlarında bir hareketlilik yok. Yılbaşında en çok gül ve orkide satışları artar. Çoğunlukla yılbaşında sevgili için ya tek, ya da buket tercih edilir. Son gün canlanma olur diye bekliyoruz.”
Paylaş