Yiğit’in kaleminden “Suriye gerçekleri”

KESK eski MYK üyesi ve "Erdoğan`ın Yıkılan Hayalleri / Suriye`ye Müdahalenin Perde arkası ve Suriye Gerçekleri`` kitabının yazarı Hamide Yiğit, hafta sonu geldiği Çanakkale`de okurları ile bir söyleşide bulundu. Yigit ayrıca kitabını da imzaladı. Burada konuşma yapan Yiğit, “Burada emperyalist bir müdahale söz konusudur, bunun karşısında da halkların iradesini sergileyecek tek bir duruş vardır o da anti-emperyalist duruştur” dedi.

758
 
 
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi`nin organize ettiği söyleşide KESK eski MYK üyesi ve "Erdoğan`ın Yıkılan Hayalleri / Suriye`ye Müdahalenin Perde arkası ve Suriye Gerçekleri`` kitabının yazarı Hamide Yiğit, okurları ile buluştu. Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde gerçekleşen söyleşiye Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, “Çevremizdeki sorunları, yaşamımızdaki sorunları, coğrafyamızdaki sorunları zaman zaman bir araya gelip paylaşıyoruz. Fakat yalnızca sorunları sıralamak çok bir işe de yaramıyor, çözüm noktasında üretmek gerekiyor. Bu boyutuyla ben, bu söyleşi nedeni ile çok mutluyum ve heyecanlıyım. Hem bu üretimde özellikle kadınların üzerinden sahip çıkılıyor olması benim için çok önemli. Bu süreçte sendikal mücadele içinde tanıdığım, tanımaktan onur duyduğum Hamide hocam aramızda, kendisinden çok şey öğreniyorum” dedi.
 
Yiğit, Kitabını anlattı
“Ben dört yıl önce, `savaş kapımızda ve Türkiye bu durumdan çok da uzak değil` demiştim, bugün dördüncü yılına girdiğimiz bu savaşın geldiği noktada ortadadır” diyen Yiğit, “Bu süreçte olanı olduğundan farklı gösteren bir medya süreci işletildiği için yanı başımızda ne olup bittiğini öğrenmemizi istemediler ve bunu başardılar. Ben yaptığım bu derleme ile bu savaşın ilerleme sürecini ve Türkiye`nin buradaki rolünü ortaya koymaya çalıştım. Burada emperyalist bir müdahale söz konusudur, bunun karşısında da halkların iradesini sergileyecek tek bir duruş vardır o da anti-emperyalist duruştur. AKP`de bu duruşa zemin yaratmamak için hangimiz tek bir laf ettiysek, `sen Esedçisin` yaftasını yapıştırdı. Böyle bir kutuplaşma söz konusudur. Orada gerçekten büyük bir proje var ve Suriye`de olanlar bu projenin küçük bir karşısıdır. O küçücük proje kapsamında da birlerce insan boğazları kesilerek öldürüldü” dedi. AKP iktidarının “Nabucco Projesi” kapsamında oluşturulduğu, “yeni Osmanlıcılık” fikri temelinde AKP`nin bu projeye hizmet ettiğini ifade eden Yigit, Suriye ve diğer orta doğu ülkelerindeki cihatçı grupların birleri ile ilişkileri ve Türkiye ile olan bağlantılarının da önemine vurgu yaptığı konuşmasında, yaşanan bu süreçte Ortadoğu`da kadınların fuhuş ve tecavüze maruz bırakıldığının da altını çizdi.
Paylaş