havadurum

Yetersiz beslenme SGK gündeminde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından başlatılan `yetersiz beslenmenin önlenmesine yönelik sosyal sorumluluk projesi` kapsamında öğrencilere eğitim verildi.

491
Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek; İl Müdürlüğü hizmet binasında Kepez Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu öğrencilerine kahvaltı tertip ettiklerini daha sonra `Güven ile Sağlıklı Yaşam – Diyabet ve Obezite` isimli hikâye kitabı ve çizgi film CD’sinin öğrencilerle beraber izlediklerini belirtti. Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Basri Tümsek, Kepez Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu idarecileri ile yaptığı görüşmede erken yaşlarda sosyal güvenlik bilincini oluşturmayı amaçladıklarını ve bu nedenle böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getirdi. Her yıl farklı Cd ve hikaye kitapları Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı tarafından yapılan çalışmayla oluşturulmakta ve dağıtımının yapıldığını söyledi.
Miniklerle keyifli vakit geçirildiğini belirten İl Müdürü Tümsek; “ilk olarak miniklerle öğle yemeği yedikten sonra tüm çocuklarımıza ajanda, kalem , hikaye kitabı gibi hediyeler verdik” dedi. Ayrıca; etkinlik esnasında İl Müdürü Tümsek; öğrencilere İl Müdürlüğü hizmet binasını gezdiklerini Sosyal Güvenlik Kurumunun işleyişi hakkında miniklerin sorularını cevapladığını ve kısaca kurumun işleyişi hakkında bahsetti. Kitap ve CD dağıtımını gerçekleştiren Tümsek’e, İl Müdür Yardımcıları Mümin Bagatır, Bircan Kaçar ve Gülbiye Pekitkan ile görevli personel eşlik etti.
Paylaş