Yeter ki, erteleme olmasın!

628
TFF Başkanı Nihat Özdemir "Son Kulüpler Birliği toplantısında erteleme konusunu tartıştık. Ligin ikinci yarısı itibariyle Covid-19`dan dolayı maçları erteleyemeyeceğimizi ve hükmen yenilgi kararı almayı düşündüğümüzü söyledim." dedi. 
 
`Hükmen yenilgi` konusunun kulüplerin aralarında tartışmasını isteyen TFF Başkanı Nihat Özdemir "Kulüpleriimizin önerilerini dinleyip, yolumuza devam edeceğiz. Seçenek kalmıyor. Hükmen yenilgi kararı alabiliriz"dedi.
 
TFF Başkanı neden böyle bir karar alabileceklerini ise şu sözlerle açıkladı:
"28 Ocak`ta ligin ikinci yarısı başlayacak ve 16 Mayıs`ta bitecek. Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası karşılaşmaları hariç tam 8 haftalık süreçte hafta içi de maçlar oynanacak. Artık zaman konusunda kımıldayacak halimiz yok. `Altyapıdan da oyuncu alabilirsiniz` dedik kulüplere. Ama eğer 14 futbolcu ile sahaya çıkamıyorsanız hükmen yenilgi dışında yapacak bir şey kalmıyor."
Kulüplerin bir kısmı hükmen yenilgi önerisine sıcak bakıyor. Ancak, bir endişeleri de var: Covid-19 testleri sağlıklı bir şekilde yapılacak mı? Bazı başkanlar bazı kulüplerin pozitif vakaları gizleyebileceğini düşünüyor. O yüzden testlerin tek bir merkez tarafından yapılması söz konusu. 

`Testler tek Merkez`de` 
Nihat Özdemir bu konuya sıcak baktıklarını ifade ediyor:
"O konuyu da çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığı mı olur, Acıbadem ya da Medipol gibi hastaneler mi olur bilmiyorum. Ama, tek merkezden testlerin yapılması da gündemimizde."
 
Soydan: `En iyi çözüm hükmen yenilgi`
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Selim Soydan da maçların ertelenmesi konusuna farklı bir pencereden bakıyor: "Ligde 42 haftayı Fenerbahçe ya da Galatasaray`dan biri lideri tamamlasa ama 1-2 takımın maçları ertelenmiş olsa ve bu takımlardan birinin aldığı sonuçlar şampiyonu değiştirse... Ya da küme düşme tablosunu alt üst etse ne olacak? Bu konuda kimse susmaz Türkiye`de. Bütün maçları zamanında oynatmaya çalışalım, ertelemeyi bırakalım. En iyi çözüm hükmen yenilgi."
 
Kulüp başkanları ve Teknik Direktörler ne düşünüyor? 
Ahmet Nur Çebi (Beşiktaş Başkanı): "Kesinlikle karşıyım. Takımların emekleri böyle bir uygulamayla heba edilmemeli."
Göksel Gümüşdağ (M.Başakşehir Başkanı): "Testler tek merkezden yapılırsa hükmen yenilgi konusunu konuşabiliriz."
Hasan Kartal (Rizespor Başkanı): "Sahaya çıkmadan maç kaybedilmez. Rizespor yönetimi olarak biz kesinlikle karşıyız."
Nihat Tazearslan (A.Hatayspor Başkanı): "Gerekirse altyapıdan genç futbolcular oynatılsın ama maçlar ertelenmesin."
Abdurrahim Albayrak (Galatasaray İkinci Başkanı): "TFF`ye destek vermeliyiz. Covid-19 testleri tek bir merkezden yapılmalı."
Samet Aybaba (Kayserispor Teknik Direktörü): "TFF`nin aldığı her karara saygılıyız. Desteklememiz gerek."
Mehmet Özdilek (BB Erzurumspor Teknik Direktörü): "Covid-19 nedeniyle bir takımın hükmen yenik ilan edilem ne kadar doğru tartışmalıyız."
Tayfur Havutçu (Teknik Direktör): "Tüm kulüpler ve federasyon yönetimi ortak karar almalı."
 

 

Paylaş