havadurum

Yeşil sahada devrim gibi karar!

Futbolun ofsayt kuralı değişiyor. Tartışmalara neden olan ofsayt kuralı hakkında Arsene Wenger ve FIFA'dan devrim niteliğinde adım attı.

601

Hakemin olayları gözden geçirmesine ve ilk kararı bozmasına izin veren VAR, artık futbolda önemli bir teknoloji parçası haline gelmişti. Yeşil sahalardaki bu önemli kararın ardından bir devrimde ofsayt kuralı için geldi. Arsene Wenger ve FIFA`nın ofsayt kuralını yeniden tanımlayan bu yeni adımı, oyunun daha ofansif ve heyecan verici hale gelmesini sağlayabilir. Fotomaç`ta yer alan haber göre; Tartışmalara neden olan ofsayt kuralı için FIFA, yeni bir düzenleme getirdiğini duyurdu. Vücudun belirli uzuvlarının önde olması durumunda ofsayt düdüğünü çaldıran kural, yeni haliyle bu yıl İsveç`te denenecek.

İsviçre`de denenecek
Vücudun belirli uzuvlarının önde olması durumunda ofsayt düdüğünü çaldıran kural, yeni haliyle bu yıl İsveç`te denenecek. İşte, FIFA`nın uygulayacağı yeni ofsayt kuralı. Yeni ofsayt kuralı ile oyun akışının daha izlenilebilir hale gelmesini amaçlayan FIFA, bir futbolcunun tüm vücudunun defans hattının önünde olması durumunda ofsayt bayrağının kalkacağını, sadece diz veya omuz önde olması halinde ise ofsayt olarak kabul edilmeyeceğini açıkladı. FIFA, yeni kuralın etkilerini test etmek amacıyla, ilk olarak İtalya ve İsveç`te uygulama gerçekleştirecek. Eğer bu uygulama istenilen sonuçları verirse, yeni kural tüm dünyadaki futbol karşılaşmalarında geçerli olacak. Ofsayt tartışmaları da ortadan kalkmış olacak.
(Haber Merkezi)

Paylaş