havadurum

Yeşil Elma Kreşi'nde minikler eğlenerek öğrendi

613

 Yeşil Elma Kreş ve Gündüz Bakımevi minik öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde bir dizi ziyarette bulunarak meslekleri tanıdılar. Öğrenciler ilk olarak postaneyi ziyaret etti. Kreşte kendi hazırladıkları kartlarla postaneye giden minikler, burada Demet Canbaz ve Türkan Keskin eşliğinde önce pul çeşitlerini öğrendiler. Canbaz ve Keskin ayrıca öğrencilere pulların ne işe yaradığını anlattı. Sonrasında öğrenciler pulları kendilerinin yapıştırdığı kartları ailelerine ve kreşe gönderdi. Daha sonra mektupların nereye geldiğini, nasıl ayrıştırıldığını, nasıl dağıtıldığını öğrenmek için minikler postaneyi gezdi. Miniklere verilen çeşitli hediyelerin ardından postane ziyareti son buldu. Postane ziyaretinden birkaç gün sonrasında ise öğrencilerin kreşe gönderdiği kartlar postacı tarafından getirildi. Kartları kreşe teslim eden postacı minik öğrencilere postacılık mesleğini anlattı. Öğrenciler de “Bak postacı geliyor” şarkısını söyleyerek kartları getiren postacıya teşekkür etti. 

 
Minikler ağız ve diş sağlığının önemini öğrendi
Minik öğrencilerin meslekleri tanıma amacı ile gerçekleştirdiği ziyaretlerin ikinci durağı ise Kepez’de bulunan Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu. Öğrenciler ilk olarak hastanede bulunan oyun odasını ziyaret etti. Minikler oyun odasında öğretmenleri ile çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdi. Hastane personeli tarafından güler yüzle karşılanan ve oyun odasında eğlenme fırsatı bulan öğrenciler, sonrasında ise bütün endişe ve korkularını unutarak tek tek muayene oldular. Muayenelerin ardından hemşireler eşliğinde minikler maketler üzerinde dişlerin nasıl fırçalanması gerektiğini öğrendi. Ziyarette ayrıca miniklere ağız ve diş sağlığı ile ilgili eğitici bir film izletildi. Gezi sonunda hemşireler miniklere sürpriz birer hediye verdi. Hemşireler, korkmadan dişçi koltuğuna oturan miniklere "Cesaret Diplomaları" verdi. 
 
“Yaramaz Mikroplar” minikleri kahkahaya boğdu
Meslekleri tanımak amacı ile gerçekleştirilen postane ve Çanakkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ziyaretlerinin ardından minikler Yalova’dan gelen tiyatro grubunun sahnelediği Yaramaz Mikroplar isimli oyunu ile eğlenceli zaman geçirdi. Yaramaz Mikroplar oyununda abur cubur yemeyi çok seven, süt içmek istemeyen minik bir kızın yaramaz iki minik mikrop tarafından hasta edilmesi ve minik kızın mikroplara karşı mücadele ederek yeniden sağlığına kavuşması anlatıldı.  Oyunun içinde elleri yıkamanın, sağlıklı beslenmenin, hastalıklardan korunmada önemli olduğu anlatılırken, minikler oyunu baştan sona kahkahalarla izledi. Oyun sonrasında minikler, sağlıklı yiyecekleri geri çevirmeyeceğini ve bundan sonra sütlerini içeceklerini söylediler. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş