havadurum

Yerel ligler tüm hızıyla

Çanakkale Süper Amatör Küme’de sürprizli sonuçlar alındı. 1.Amatör’de normal sezon bitti. 2. Amatör start aldı. Değişik yaş grubu maçlarında gol düellosu yaşandı...

513
Süper Amatör`de şampiyonluğu hedefleyen Geli-boluspor evinde Karabiga Belediye Gençlik-spor`a 3-1 mağlup oldu. Özel İdarespor İbrahim Bodur Stadı`nda lider Yeni Çanspor`la 0-0 bera-bere kaldı. Arslancaspor seyir keyfi veren bol gollü maçta Mahmudiye Belediyespor`u 4-3 yenme başarısı gösterdi. Biga Adaspor deplas-manda ligden düşmesi kesinleşen Lapseki-spor`u 1-0`la geçti. Bu sonuçların ardından lider Yeni Çanspor 42 puana çıktı. 39 puanla klasmanın ikinci sırasında yer alan Arslanca-spor`un önlenemeyen yükselişi sürdü. Başkan Özkan Vural ile Menajer Ali Rıza Gürbüz şimdi şampiyonluk hesapları yapmaya başladı.
 
1.Amatör’de 18 hafta süreli normal sezon tamamlandı. Namağlup şampiyon Yeşil Bayramiçspor ile ikinci basamaktaki Barbarosspor Çanakkale Süper Amatör Lige yükseldi. Son iki sırada kalan Çiçeklidedespor ve 17 Gençlik İntepe-spor düştü. 1.Amatör`ü 3,4,5 ve 6. sıralarda bitiren Gökçeadaspor, Kocatepe Gençlikspor, Harbişspor ile Ezinespor Play-Off maçları oynama hakkı elde etti. Henüz yeri ile tarihi saptanmayan Play-Off`ların yarı finalinde ilk maçlar Gökçeadaspor - Ezinespor ve Kocatepe Gençlikspor - Harbişspor arasında oynanacak. Kazanan takımlar finalde Süper Amatör`e çıkmak için mücadele verecek.
 
15 takımın 2 grupta mücadele verdiği 2.Amatör Ligde ilk maçlarını kazanan Ayvacık Belediyespor ve Ecespor 3`er puan ve genel averajla liderliğe yükseldi. U-19 kategorisinin 8. ve 9. maçları sonunda gruplarında 23`er puanlı Bozcaadaspor ile Bigaspor yarışı zirvede götürüyor. U-16`liginde 4.haftanın ardından A grubunda Hastanebayırıspor, B grubunda Bigaspor tüm maçlarını galibiyetle kapatıp, topladıkları 12’şer puanla liderliğini sürdürü-yor. U-13 liginin 3.maçları sonunda, grupla-rında 3`te 3 yapan 9`ar puanlı Çanakkale Dar-danelspor ve Biga Adaspor klasmanın tepe-sinde yer alıyor.
 
Yusuf Sonkurt
Paylaş